Yaya Touré rasszizmussal vádolja Pep Guardiolát

Újabb kemény interjút adott Yaya Touré, a Man. City (távozó) sértett lelki világú játékosa. A céltáblát ismét Pep Guardiolára irányította.

Image result for yaya touré pep

Míg a futballvilág legnagyobb része elismerően nyilatkozik Pep Guardiola munkamoráljáról és tudásáról, időről-időre felbukkan egy-egy játékos, általában és visszatérően azok, akik nehezen illeszkednek be a csapategységbe, hogy Pep Guardiolát tegye felelőssé a kudarcokért. Így járt el ezúttal Yaya Touré is, aki nem spórolt a vádakkal.

És a hatalmas szavakkal sem: „Nem tudom, miért, de az volt a benyomásom, hogy Guardiola irigykedik rám, hogy egy riválisként tekint rám. Mindig furcsán néztünk egymásra. Ott járkált körülöttem, anélkül, hogy szólt volt volna hozzám, csak figyelt, méregetett, de nem beszélt velem. Mindig, amikor szembementünk egymással, zavartnak éreztem. Mintha látta volna, hogy én tökéletesen átlátok rajta.”


 

Touré-nak, aki szerint Guardiola a bánásmódjával kifejezetten bosszút akart állni rajta valami miatt, konkrét elképzelése is van arról, mi nem tetszhetett Guardiolának: Touré bőrszíne! Nem vicc. Az elefántcsontparti játékos tényleg ezt a témát vetette be: „Kegyetlen volt velem. Elhiszitek, hogy Iniestával is így bánt volna? Egy ponton feltettem magamnak a kérdést: a bőrszínem miatt lehet ez? Ha azokat a problémákat nézi, amik az afrikai játékosokkal voltak vele kapcsolatban, akkor újra és újra felteszem magamnak ezt a kérdést.”

A játékos kényelmes pozíciót foglal el az állításával kapcsolatban: nem kívánja bizonyítani. De azt megígérte, ha Pep Guardiola egyszer öt afrikai játékossal állítaná fel a csapatát, akkor küld neki süteményt. Különös feltételt választott a bizonyításra, pláne, ha végiggondoljuk, egyáltalán hány európai csapatban van összesen öt afrikai játékos! Ezen az alapon lehet, hogy szerinte minden európai edző rasszista?

A csalódottsága azonban határtalan. Különösen azért, mert magát a Manchester City legendájának tartja, aki érzelmes búcsút érdemelt volna: „Ellopta a búcsúmat. Olyan érzelmekkel akartam elhagyni a klubot, mint Buffon vagy Iniesta tette. Pep megakadályozta ezt.”

Image result for guardiola boAteng

„Yaya akkor érkezett a klubhoz, amikor megkezdődött annak fejlődése. Nagy része van abban, ahol most állunk. Kulcsjátékos volt” – méltatta Guardiola a búcsúzó játékosát, amikor távozását bejelentették.

Jerome Boateng, a Bayern német, de ghánai apával rendelkező játékosa nyomban eloszlatta ezeket a vádakat.