Amikor Roy Keane majdnem a Bayern Münchenbe igazolt

Meglepően nagy az izgatottság Angliában amiatt, mert Harry Kane az angol válogatott kapitányaként a Premier League-ből a Bayern Münchenhez igazolt.

Talán éppen ezzel kapcsolatban jöttek fel Roy Keane számára is a régi emlékek. Az 52 éves egykori játékos 1993 és 2005 között volt a Manchester United játékosa. Minden idők legigazságtalanabb BL-döntőjében viszont sárgalapok miatt nem lehetett ott. Ettől függeltenül persze ő is BL-győztessé vált, mellette számos sikert ünnepelhetett a manchesteriekkel.

Azt azonban egy friss nyilatkozatában elismerte, egykoron nagyon közel állt ahhoz, hogy a Bayern Münchenhez igazoljon. S bár nagyon jó sora volt a Unitednél, azért bánja, hogy nem próbálta ki magát a kontinensen, márcsak azért is, mert az a család számára is érdekes élményekkel járt volna.

A 67-szeres ír válogatott játékos 2005-ben még egy évre a Celtichez igazolt. 2006-ban, 35 évesen fejezte be aktív pályáját.

A Bayern éppen 1999-ben környékezte meg Roy Keane-t. A sajtóban akkor arról cikkeztek, hogy a Bayern vezetői kifejezetten a barcelonai döntőt megelőző napokban is igyekeztek megdolgozni a játékost. Uli Hoeneß akkori menedzser elmondta, hogy készek lettek volna akár 10 millió márkát is fizetni érte. A játékosnak viszont nemsokára lejárt volna a szerződése, így akár ingyen is Münchenbe igazolhatott volna. Vagy a Juventushoz, mivel ők is nyeregben voltak. Nemsokára azonban a Unitednek összejött a hosszabbítás vele, ebben minden bizonnyal a friss sikerek is szerepet játszottak. A Palmeiras elleni Világkupa-döntőben egyébként éppen ő lőtte a győztes gólt.

A tervek szerint Jens Jeremies helyét vehette volna át a középpályán, míg Jeremies egy sorral hátrébb került volna. A liberó Lothar Matthäus 2000 elején távozott New Yorkba.