A Robbéry sztori vezérgondolatai

Elég hosszú várakozást követően a múlthéten végre kézhez vehettem az új könyvet, mely a lehető legaktuálisabb témában született meg. A Robbéry sztori a Bayern München elmúlt tizenkét évének történetét dolgozza fel két klasszisa, Franck Ribéry és Arjen Robben szemszögéből nézve.

Bildergebnis für robbéry sztori"

Két vezérgondolat vezet végig a történéseken. Az egyértelmű, hogy volt olyan időszak, amikor a Bayern München a világ legjobbja, majd sokáig irigyeltje volt. Ahogyan az is, ahogyan sok nehézség, hátráltató körülmény ellenére mindkét játékos be tudta futni azt a pályát, ami tehetségük alapján bennük rejlett. Ha úgy tetszik mindkét játékos elérte az őt megillető státuszt.

Viszont mi lett volna egymás nélkül? Ez az, ami foglalkoztatott, amit oldalról oldalra, eseményről eseményre ki akartam domborítani.
 

A két játékos kétségtelenül hatalmas klasszis, hatalmas akarattal és tudással. De részben személyükből fakadóan, részben külső okokból nehéz feladatot jelentett bármely klubjuk számára, hogy kiaknázza az ő klasszikusukat. Tulajdonképpen egyetlen másik klubnál sem kaptak volna olyan szintű támogatást, mint a Bayernnél. Lényegében feltétel nélkül. A Bayern nélkül egyikük se ért volna el teljesítőképessége határáig.

A Bayernnél mindig is voltak nagyszerű játékosok, most is vannak, és öt év múlva is lesznek. Kétségtelen az is, hogy a triplázáshoz tucatnyi kiemelt képességű játékosra volt szükség, akik éppen azokban az években érték el teljesítményük csúcsát. Gondoljunk csak arra, hogy az érát a két kapitányról, Philipp Lahmról és Bastian Schweinsteigerről is ugyanúgy el lehet nevezni. És tényleg nem akarok a Wembley-kezdőt felsorolni. Ott azokban a hónapokban majdnem mindegyikük befért volna bármelyik európai topcsapat kezdőjébe.

Bildergebnis für ribéry robben bayern"

Ribéry és Robben azonban visszafordíthatatlanul átírták mindazt, amit a Bayern Münchenről gondolunk. Teljesítményükkel a társakat is húzták, de újabb társak érkezését is generálták. Nélkülük nehezen lett volna elképzelhető az újabb BL-győzelem. A Bayern nélkülük nem ért volna el története csúcspontjára.

Ez a két gondolat vezet végig a könyvön. Minden egyes eseményt ennek tükrében figyeltem meg, s próbáltam írásban visszaadni.

A könyv megvásárolható a következő módokon:

++ Dedikált példány: András
++ Líra: https://www.lira.hu/hu/szerzo/dr-petho-andras
++ Libri: https://www.libri.hu/szerzok/petho_andras.html
++ Bookline: https://bookline.hu/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Erdély/Partium: https://bookline.ro/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Felvidék: https://bookline.sk/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Vajdaság: http://hu.westbook.rs/search/?q=peth%C5%91+andr%C3%A1s

Személyes átvétel: Győr / Répcelak bármelyik nap.