Mekkora változáson ment át a Nationalelf négy év alatt?

Hétfőn délben Joachim Löw is kihirdette a végleges keretét. A 23 fős csapatban már csak súlyos sérülés esetén lesz változás.

Végül mindig a németek fényképe.A négy kimaradó közül Leroy Sané hiánya a legnagyobb meglepetés. Joachim Löw azzal indokolta döntését, hogy minden posztra két embert akart, Sanéhoz képest Julian Brandt a Konföderációs-Kupán előre tudott lépni. Sané szeptembertől ismét a válogatottban fog szerepelni, építeni fog rá Löw. Ugyancsak némileg meglepő módon Kevin Trapp lesz a harmadikszámú kapus, így Bernd Leno kimaradt: a 2016-os EB-hez képest most Trapp kapja meg a lehetőséget. Jonathan Tah és Nils Petersen kimaradásával majdnem mindenki számolt.


Nagyon érdekes, ha megnézzük a Nationalelf keretének keresztmetszetét. Illetve, ha a 2014-es világbajnok csapathoz hasonlítjuk. A korábbi kiemelt játékosok közül Lahm, Schweinsteiger, Podolski, Klose és Mertesacker is visszavonult a válogatottságtól (+Weidenfeller). Az ő hiányukkal nem nagyon lehet mit kezdeni azon felül, hogy ezen a VB-n már az ún. 2009-es csapat tagjainak kell felvállalniuk a csapat vezetését.

9 – A mostani VB-keretben 9 világbajnok kapott helyet: Neuer, Ginter, Hummels, Boateng, Khedira, Kroos, Müller, Özil és Draxler.
3 – Hárman vannak, akik sérülés hiányában ott lettek volna: Reus, Gündogan és Gomez.
4 – Négyen, akik közel jártak ahhoz, hogy ott legyenek a 2014-es tornán, végül mégis lemaradtak: Goretzka a bő keretben is ott volt, míg ter-Stegen, Rudy és Rüdiger a perspektívát jelentő játékosok között kapott helyet.
2 – Ketten épültek be a 2016-os EB-re: Kimmich és Hector.
1 – Brandt a 2016-os bő keretben már szerepelt.
4 – Négyen pedig azóta pozícionálták be magukat a keretbe: Trapp, Süle, Plattenhardt, és Werner.


A Konföderációs-Kupáról 13 német játékos utazhat a VB_re. U21-es korosztályú játékos nincs, ahogyan nincs egyszezonos játékos sem: mindenkinek van legalább 100 profi meccse, a túlnyomó többség a Bajnokok Ligájában is játszott.