Az már eldőlt, ki érdemli meg a Salátástálat

Kőkemény eredménnyel zárult a Bundesliga szombati nagy rangadója: a sokszoros címvédő Bayern München 5-0-ra verte el a trónkövetelő Borussia Dortmundot az Allianz Arenában.

Képtalálat a következőre: „bayern dortmund 5-0”

Nem is feltétlenül az eredmény volt demoralizáló, mindinkább a mód, hiszen a Dortmund meccs eleji egy-két megindulását leszámítva végig a bajorok akarata érvényesült. Ez utóbbira azért nem lehetett előzetesen számítani. Pláne a pontrúgások ilyen szintű veszélyességére. A Bayern München úgy játszott, ahogyan kell, ahogyan azt szurkolóik elvárnák, ahogyan azt az elmúlt években számtalanszor megtette, és ahogyan idén eddig alig. Míg a Borussia Dortmund totálisan összeomlott a teher alatt.

Ugye ezért a meccsért is három pontot adtak (kicsivel többet, hiszen a gólarány miatt így már biztosan nem kell majd aggódniuk Münchenben). Szóval a Bayern előnye egyetlen pont, ami akár az utolsó forduló hosszabbításában is megfordulhat.

Viszont eldőlt, melyik csapat érdemli meg jobban a bajnoki címet. Nem szabad, hogy befolyásoljon bennünket, hogy a Bayern a teljes szezont illetően inkább gyengébben, míg a Dortmund az előzetes számításokhoz képest inkább jobban teljesíti ezt a szezont. A bajnoki címet az gyűjti be, aki több pontot gyűjt. Ez még bármelyikük lehet. Egymás közötti összehasonlításban viszont kijött, hogy még így is a Bayern az erősebb, a Bayern az, amelyik jobban megérdemli a bajnoki címet. Még akkor is, ha a szurkolók ennél jóval többen reménykednének, ha egy eredményes szezonra gondolnak.

A pontokban csekély a különbség, viszont ezzel a győzelemmel a Bayern komoly lélektani előnyhöz jutott, mely a várakozások alapján a BVB-t jócskán sújtani fogja. Ha megnézzük az előző 25 év kiélezett bajnoki versenyfutásait: Amikor alulmaradt a Bayern, ezeket a tavaszi rangadókat rendre elvesztette. Lendületet adva az ellenfélnek. Most ez nem történt meg.

Azt mindenképpen le kell írni, hogy a szombat esti Szuperrangadó elsősorban a Dortmund számára volt értékmérő. Visszajelzést kaptak arról, hogy lelkes csapatuk jelenleg hol tart. A Bayern számára a Liverpool elleni mérkőzések jelentették az értékmérőt, melyeken ennyire futotta. (A hiányzókkal lehet számolgatni, máskor is voltak, máskor is lesznek.) Mint egyének, mint csapat, mint taktika. Viszont arról kaptunk ismét visszajelzést, hogy a hozott anyagból is bőven lehet dolgozni. Közel sem nulláról kell építeni a következő szezont a Bayernnél.

És ott van még Thomas Müller és különösen Mats Hummels teljesítménye, amely válogatott szintű volt. Olyan, amely a Nationalelf erejét mindenképpen növelné.