A foci-EB helyszínei: München

Tizenegy ország tizenegy stadionjában mérkőzik meg Európa legjobb 24 válogatottja az Európa-bajnoki győzelemért.

Uncertainty on and off the pitch a month before Euro 2020 | Daily SabahHozzám legközelebb az Allianz Arena áll. Ebben a stadionban voltam a legtöbbször, a stadionban lejátszott meccsek majdnem mindegyikét én is megnézem. Európa egyik legjobb csapatának otthona, Európa egyik futball-fővárosában. Nem mellesleg egy gyönyörű stadion.

„Fussballarena München” versenyben volt az Európa-bajnoki végjátékért is, végül London nyert. Így Münchennek jut a németek három csoportmeccse és egy negyeddöntő. Így ebben a stadionban két rangadó biztosan lesz, mellette pedig a magyar válogatott is pályára léphet, adott esetben itt harcolhatja ki a továbbjutást.Az Allianz Arena egyébként is bevett helyszín. A 2006-os Európa-bajnokságon hat meccset, közte a nyitómérkőzést és a „másik” elődöntőt rendezték Münchenben. 2012-ben a hazaiaknak drámai végkimenetelű BL-döntőnek is München adott otthont. 2023-ban ismét esélyt kap a Bayern München a hazai BL-győzelemre, 2024-ben pedig újra EB-meccseket rendezne majd a stadionban.

A befogadóképesség a Bundesligában 75.000 fő, UEFA-meccseken 70.000 fő, a mostani EB-n 14.500 néző lesz majd a helyszínen.