Mit árul el a Nationalelf szeptemberi kerete?

Idén júniusban olyan történt a német válogatottal, ami világbajnoki szereplései során még sosem. Még a legjobb tizenhat közé sem sikerült bejutnia. Ennek ellenére Jogi Löw folytatja, keretében többnyire olyanokkal, akik Oroszországban is ott voltak.

Image result for leroy sané jogi löw

Szeptember 06-án egy igazán különleges ellenféllel szemben mutathatja meg a világnak Jogi Löw csapata, hogy még mindig a szűk elit tagja: jövő pénteken ugyanis a világbajnok francia válogatott látogat Münchenbe. Tétmeccs lesz, kezdetét veszi a Nemzetek Ligája. A győzelemre a presztízsen túl azért is szükség van, mert a hollandokkal kiegészülő hármas csoportban az utolsó kiesik a B-osztályba, nem kéne próbára tennie a közvéleményt egy újabb blamával a Nationalelfnek. S persze a Nemzetek Ligájával már dűlőre lehet vinni a részvételt a 2020-as EB-n. Az ördög nem alszik. Kérdezzük meg róla a hollandokat!

Szeptember 09-én pedig a világbajnoki résztvevő perui csapat látogat majd Sinsheimbe barátságos mérkőzésre.

23 fős kerettel vág neki a szeptemberi meccseknek a Nationalelf. A 23 világbajnokból heten maradtak meg, közte az a Matthias Ginter, aki Brazíliában még nem kapott játékpercet. Az idei világbajnoki keretből pedig 17-en vannak ott. A keret nagyobbik fele. A szűk keretből júniusban kimaradó négy játékosból pedig Leroy Sané, Jonathan Tah és Nils Petersen is újra esélyt kap.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és szöveg

A három újoncból ketten, Kai Havertz és Thilo Kehrer személye nem meglepetés. A hoffenheimi Nico Schulz pedig 25 évesen mutatkozhat be a válogatottban. Előtte végigjárta az U-válogatottakat.

A VB-keretből hatan maradtak ki. Érdemes először együtt végignézni őket: Kevin Trapp, Sami Khedira, Mesut Özil, Mario Gómez, Sebastian Rudy és Marvin Plattenhardt.

Közülük Mesut Özil visszavonult a válogatottságtól. Kapusposzton továbbra is kemény verseny lesz a harmadik helyért, Kevin Trappnak hazaigazolva erre bőven lehet esélye, szeptember a két kiemelt kapus fog védeni. A 33 éves Mario Gómez kiszorulni látszik a csapatból, amiként Sami Khedira is, aki helyett a következő időszakban másokat fog majd próbálgatni a kapitány. Sebastian Rudy és Marvin Plattenhardt a VB-n esélyt kaptak, most rajtuk áll, hogy a szezon során vissza tudják-e ezt ismét igazolni.