Új klubsorozatot tervez az UEFA

Nem állnak le a tervezgetéssel az UEFÁ-nál. Jövőhéten kezdődik a Nemzetek Ligája, két év múlva összeurópai rendezésű 24 csapatos EB-t rendeznek, a BL-ben minden eddiginél több élcsapat küzdhet majd.

2021-től pedig jöhet még egy klubsorozat. 1999 óta, mikor utoljára futott ki a Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK), mindössze két nemzetközi kupát kínál az UEFA az európai klubok számára. A Bajnokok Ligája és az Európa-Liga (korábban: UEFA-kupa) főtábláján összesen 80 csapat szerepel. Az európai szövetségnél régóta szeretnék ezt a számot kitolni. Annak érdekében is, hogy több kis bajnokság (így az NB1 is) is gyakrabban tudjon csapatot adni a főtáblákra, de azért is, hogy még több élcsapat ott lehessen.

Most úgy tűnik, hogy a két meglévő sorozat bővítését elutasítják és inkább egy harmadik sorozatban gondolkodnak. A kiszivárgott tervek szerint mindhárom sorozat 32-32 csapattal fog majd indulni, a harmadik kupában pedig a kicsik is szerepet kapnak majd.
A végső döntés 2018. szeptember 27-én születhet meg. Az UEFA ekkor dönt arról is, hogy Németország vagy Törökország rendezi-e majd a 2024-es Európa-bajnokságot.