Liverpool után: Nem lett sokkal könnyebb a helyzet

A kedd esti liverpooli 0-0-t alapvetően pozitívan fogadták a Bayern München szurkolói. Néhány bíztató dolog mellett a csapat életben tartotta a reményeit a továbbjutásra. 

A képen a következők lehetnek: 3 ember, sportoló emberek és túra/szabadtéri

De másnap azért itt az ideje, hogy egy kicsit helyén is kezeljük a helyzetet.

1. Tök jó dolog, hogy a Bayern életjelet adott magáról.

2. Tök jó, hogy az egyéni hozzáállásban, alázatban szép dolgokat láttunk. Azért az elvitathatatlan, hogy a Bayern védekezésben foggal-körömmel harcolt.

3. Tök jó, hogy a csapatnak reális esélye maradt a továbbjutásra.

4. Nagyon örültem Javi Martínez szereplésének és teljesítményének. Mats Hummelsnek pláne.

5. A szurkolók hazai pályát varázsoltak a liverpooli estében.

6. Az eredmény alkalmas arra, hogy lendületet adjon. A szurkolóknak pedig bizakodásra ad okot.

Taktikai kalauz: Gegenpressing

DE! Ha eltávolodunk egy kicsit: azért mégiscsak inkább CINKES a helyzet. Mármint a továbbjutást illetően.

1. Ennek az eredménynek inkább a Bayernnél örülhettek, de a visszavágó szempontjából mégis inkább a Liverpoolnak kedvez.
2. A Bayernnek győznie kell otthon.
3. Ehhez szinte szükségszerűen nekik kell lőniük az első gólt. Ha nem így történik, automatikusan két gólra kerülnek. Amint elkezdődik a meccs, a kard inkább a mi a müncheniek feje felett fog lebegni.
4. Egy BL-rangadón idegenben nem para, ha a másik áll közelebb a győzelemhez. Túlságosan hozzászoktunk ahhoz, hogy a Bayernnél idegenben is dominálják az ellenfeleket. Azonban minden egyéni küzdés ellenére, ez egy hajszálon múlt. Az egyéni küzdés maximum kompenzálni tudta a szerkezeti problémákat. Főleg védekezésben.
5. Hazai pályán már támadásban is jóval többet kellene virítani. Kérdés, hogy például a Joker szerepkörre van-e elég játékosunk. Tegnap leginkább csak Franck Ribéry állt rendelkezésre a padon azok közül, akik új színt képesek vinni a játékba. Ő meg érthető okokból fejben teljesen máshol járt.
6. Kimmich eltiltása.