Világbajnokság Olaszország nélkül

Még mindig elég nehéz dűlőre jutni azzal, hogy nem lesznek kint az olaszok.

Bele se merek gondolni, mi lenne velem egy VB alatt a németek nélkül, még azt is nehezen fogadnám el, ha nem mennének el egészen a végjátékig. Jó régen voltak már a csoportmeccses blamák az EB-n.

Azért egy holland – olasz olyan párosítás, ami bombajó lenne egy negyeddöntőnek. Úgy várná az ember napközben, hogy „na, tegnap nyertek a németek, most dőljünk hátra és várjuk az ellenfelet.” 

Persze azért annyira nem pityeredünk el az olaszok buktája miatt. Még mindig élénken él, hogy 2006-ban a legnagyobb bundabotrányuk közepette, ahol lényegében minden élcsapatuk érintett volt, ott lehettek a VB-n, meg is nyerhették, következő évben a klubcsapataik is elindulhattak a BL-ben, a Milan meg is nyerhette.
És akkor még Torsten Frings eltiltásának körülményei is nehezen felejthetők.

Amúgy is örök hálával tartozunk az olaszoknak azért, hogy ránk szabadították a catenacciót. A tegnapi 76%-os labdabirtoklással, 712-194-es passzmutatóval és 14:1-es (uefa.com) kapura lövési aránnyal nem kicsit visszanyalt a fagyi. Különösen annak a Chiellininek, aki nemrégiben még Pep Guardiolát ekézte.