Mikor kezdődnek a meccsek a katari világbajnokságon?

Sok szempontból különleges lesz a katari világbajnokság. Eleve azzal, hogy a Közel-Keleten rendeznek VB-t. Ráadásul nem nyáron, hanem a tél beköszöntével.

World Cup Qatar 2022: Teams, groups, fixtures, stadiums, tickets and more

Furcsa lesz, hiszen nem nyári melegben fogjuk nézni a meccseket, hanem az adventi időszakban: profánul akár sör helyett forralt borral. De az óraeltolódás miatt is korábban kezdődnek majd a meccsek, mint európaiként hozzászoktunk. Például az iskolásoknak iskolaidőre esik néhány meccs. Alapból nem a nyári szünetre, de amúgy isnapközben.

Még élénken emlékszem, amikor 2002-ben a távol-keleti VB-n még durvábban belerondított a meccsekbe az iskola. Akkor a szünetekben is néztük a meccseket, iskola utána meg beültünk ide-oda. Oda, ahol kiszolgáltak bennünket… A német-kameruni meccs végét viszont a Mekiben néztem. 🙂

Katarral szemben majd kétórás eltolódással kell számolnunk. Ez azt jelenti, hogy este nem kell majd sokáig fennmradnia annak, aki nem tud, viszont délelőtt is kezdődnek majd meccsek.

A csoportmeccsek során négy időpontban lesznek meccsek, magyar idő szerint: 11 órakor, 14 órakor, 17 órakor és 20 órakor). A nyitómeccset november 20-án 17 órától rendezik: Katar játszik Ecuadorral Al Khorban.

Az utolsó csoportkörben, amikor már az egyes csoportok meccseit egyidőben rendezik, 16 és 20 órakor lesznek meccsek. Ugyanaz lesz a menetrend a nyolcaddöntőkben és a negyeddöntőkben is. A döntő december 18-án 16 órától lesz.

 

A németek csoportmeccsei:

november 23. szerda 14 óra: Németország – Japán

november 27. vasárnap 20 óra: Németország – Spanyolország

december 01. csütörtök 20 óra: Németország – Costa Rica.

A nyolcaddöntő szempontjából a Belgium-Horvátország-Kanada-Marokkó négyest kell majd figyelnünk.