Rossz felkészülés? Akkor hátradőlhetünk?

Kissé úgy érzem, mintha részben a német válogatott szimpatizánsaiként átfordulnánk a ló másik oldalára.

Végül mindig a németek fényképe.

– A rossz felkészülés alapesetben aggodalmat keltene, hogy majd a nagy tornán is rosszul mennek a dolgok. Ehhez képest mi persze tudjuk nagyon jól, hogy a németeknek a felkészülési eredmény nem lényeges, abból nem szabad következtetni.

– Viszont most olyan helyzet állt elő, mintha direkt a rossz felkészülésből akarnánk arra következtetni, hogy minden frankó lesz a világbajnokságon. Mintha kvázi kérkedni is akarnánk vele: “Tele van hibával a csapat? Akkor megnyugodtam.” 😀 Ez a véglet is elég ingoványos.


– Ahogyan a ‘nem látványos’ felkészülésből nem lehet rosszra következtetni, úgy azért hiba lenne ugyanebből a jóra következtetni. 😉

– A németek kitapasztalták, tudják, hogyan kell megszervezni, hogy a lehető legjobb feltételek mellett éppen ezen a négy héten legyenek a legjobbak. De végső soron a játékosokon múlik, illetve azon, hogy a játékosokból összeáll-e az egység.

– Egy hét múlva Mexikó ellen, ha bent van a második gól és látjuk a mosolyt a játékosok arcán, akkor az már megnyugvást jelenthet. Akkor már rálépnek a siker útjára