Öt német csapat lesz a Bajnokok Ligájában!

Az Eintracht Frankfurt Európa-Liga-győzelmével biztossá vált, hogy most először öt német klub fog majd indulni a Bajnokok Ligájában.

Botrány a nézőtéren, nevetséges videóbíró, hatalmas Barcelona-bukás
Ráadásul a kiindulópontok is elég jók: a Frankfurt és a Bayern első kalaposak lesznek, a Lipcse és a Dortmund második kalapos, a Leverkusen harmadik kalapos. A rendszerre nem foghatja egyik csapat sem a sorsolását és csoportmeccses szereplését.
A Freiburg, Union, Köln hármas azonban várhatóan mindenhol a kiemelési listák végén lesznek. Mindhárom csapat a 100. helyen áll a koefficientlistán.
Az ötéves listát a Bayern München vezeti, talán még a Liverpool pont behozhatja őket. Tekintve azonban, hogy az ötéves ciklusban a Bayern csak kétszer jutott be a BL elődöntőjébe, a korábbiakhoz képest mégis inkább negatív éllel vagyunk kénytelenek figyelni a folyamatokat.
Érdekes a Lipcse esete, akik szépen csendben becsúsztak a 13. helyre. Negatív értelemben érdekes a Dortmund, amely minden évben úgy indul, hogy szerencsével együtt akár tavasszal is sokáig mehet, ehhez képest a pontgyűjtögetésük az elmúlt öt évben a 18. helyhez volt elegendő. Így ők éppen csak becsúsznak a második kalapba.
Érdemes lesz jól szerepelni 2024-től, hiszen a borzalmasan átalakuló rendszerben a legtöbb pontot gyűjtő kettő bajnokság egy-egy többlethelyet kap a BL-ben. Idén az angolok mellett a hollandok lennének ezek. 2010 óta a németek négyszer kaptak volna plusz helyet, általában az angol-spanyol páros.