Öt érv Marco Reus VB-szereplése mellett

Marco Reus eddig még nem szerepelt világbajnokságon. 2014-ben épphogy lemaradt sérülése miatt. Most azon is dolgozik, hogy odaérjen Oroszországba a Nationalelffel. A Bundesliga honlapja öt pontban kampányol mellette. Ez egy fordításalapú cikk.Image result for marco reus leverkusen

1. Azért, mert nagyszerű

Ennyire egyszerű. Őszi sérülését követően újra villog a Bundesligában. 8 mérkőzés alatt 5 gólig jutott, nagy szerepe van abban, hogy a BVB várhatóan jövőre is a BL-ben szerepelhet majd. 230 Bundesliga-meccsen 97 gól és 63 gólpassz – remek adatok. De nemcsak az adatok meggyőzők. Marco Reus a német futball (egyik) legtechnikásabb játékosa. Kiválóan lő szabadrúgásokat, nyolcszor a Bayern, ötször a Schalke ellen is betalált, ahogyan a BL-ben is van ebben gyakorlata.
 

2. Azért, mert sokoldalú

Karrierjét többnyire szélsőként vagy támadó középpályásként töltötte. De Michy Batshuayi mögött hátra vont csatárként is megállja a helyét. Már a 2011/12-es szezonban is bizonyította ezt Reus, amikor a Gladbach félcsatáraként röpítette csapatát a negyedik helyre. Tavaly a kupadöntőben sem volt ez másként.

3. Azért, mert nem fél senkitől

Robert Lewandowski és Mario Gomez mellett a harmadik olyan játékos, aki mind a 18 Bundesliga-klub ellen betalált már legalább egyszer. Ő ráadásul kevesebb meccset is abszolvált, mint a két kiemelkedő támadó. Most nem épp a legjobb érv, de alapvetően magabiztos büntetőlövő is.

4. Azért, mert a legjobb korban van

Philipp Lahm 30 évesen, Franz Beckenbauer 28 évesen, Lothar Matthäus pedig 29 évesen vezette VB-győzelemre a Nationalelfet. Reus idén nyáron lesz 29 éves. A legjobb futballistakor.
 

5. Azért, mert megérdemli

Vitathatatlanul az egyik legszerencsétlenebb játékos. 2014-ben az utolsó pillanatban maradt le a VB-ről. Ő már a TV-n keresztül láthatta, ahogyan MaRIO Götze belőtte a győztes gólt, majd a Reus-feliratú mezzel pózolt. 2016-ban ismét az utolsó pillanatban maradt le az EB-ről.