Nyugaton a helyzet változatlan

Roppant nehéz helyzetbe sodorta magát a német válogatott azzal, hogy vezető állásból, helyzeteket halmozva végül habkönnyen kiengedte az összes pontot Japán ellen. Mivel a spanyolok rommá verték Costa Ricát, így a helyzet még durvábbá vált.

Lehet, hogy egy kép erről: 5 emberBár van némi párhuzam a négy és fél évvel ezelőttiekhez, az olló most sokkal szélesebbre nyílt. Vasárnap a megzuhant németeknek nyerniük kell a szárnyalva kezdő spanyolok ellen, mellette pedig a német érdekeknek az felelne meg, ha a szintén az egekben lévő Japán nem győzne a durván megégő Costa Rica ellen.
Nem hasonlítható a várakozás a négy és fél évvel ezelőttiekhez azért sem, mivel Mexikó elleni verséget követően még gondolhattuk úgy, hogy ez egy kilengés. A japán elleni vereségre már alaposan megedződtük és semmi meglepő nem volt, így a hirtelen változást is nehéz várni. Különösen az ellen, aki nemrég 6-0-ra verte a németeket.

Ettől függetlenül persze a szorítás feltétlenül meglesz, már csak annak reményében is, hogy belátható időn belül ismét olyan szép élményekben részesüljünk, mint korábban már sokszor.
Az biztos, hogy egészen egyedülálló lenne, ha a harmadik csoportmeccs tétnélküli lenne a németek számára. Abszolút mélypont, ilyenre sem negatív – agyonvesztett -, sem pozitív – agyonnyert – VB/EB-n nem emlékszem.