A Nationalelf kerete számokban

27 játékosnak maradt reális esélye arra, hogy ott legyenek a Nationalelf világbajnoki keretében. Nézzük meg az adatok türkében ezt a bő keretet!Image result for jogi löw kader 2018Azt mindenképpen ki kell emelni előjáróban, hogy közülük legalább négy játékos nem lesz majd ott az oroszországi tornán. Legalább, hiszen súlyos sérülések bármikor közbe jöhetnek, akár egy poszton több is, ami szükségessé teszi ezt.

Felfrissült keret

A 27 játékos közül kilencen voltak ott a 2014-es tornán is, a válogatott nagyobbik fele tehát lecserélődött. Arról persze ismét szót kell ejteni, hogy Mario Gómez, Marco Reus illetve Ilkay Gündogan sérülés miatt maradt le a brazíliai tornáról, Marc-Andre ter-Stegennek illetve Sebastian Rudy-nak se sok hiányzott a végső kerettagsághoz.

A 2016-os EB-kerethez képest 15 játékos megmaradt (akkor Rüdiger és Reus sérülés miatt maradtak le, Rudy és Brandt pedig a bő keretben is ott volt), a 2017-es Konföderációs Kupán győztes csapatból pedig 14-en szerepelnek a kínálatban (+1 Sané, aki végül nem tudott részese lenni a sikernek). Utóbbi azt is mutatja, hogy bár B-válogatottról beszéltünk, azért csupa olyan arcokkal volt teli az a csapat is, akikre bátran alapoz a kapitány. Ha alapemberként nem is most, de 2022-ben biztosan.


Ha csak az EB-ket és VB-ket nézzük – hiszen ezek az igazán nagy tornák -, akkor a mostani 27 fős csapatban Trapp, Plattenhardt, Rüdiger, Süle, Brandt, Goretzka, Petersen, Rudy és Werner debütálhat majd nagy tornán. Közülük egyedül Nils Petersen, aki nem volt ott tavaly Oroszországban.

Tapasztalt keret

Ő az egyetlen, aki még válogatott sem volt. 2016-ban az olimpián az „U23-as” csapattal ezüstérmes és gólkirály, de Jogi Löwnél eddig még nem kapott lehetőséget a bizonyításra. 29 évesen csatárként bemutatkozni Jogi Löwnél – szokatlan. Rajta kívül a Leno, Trapp, Plattenhardt, Süle, Tah ötös, akinek 10-nél kevesebb válogatottsága van. A legtöbbel Thomas Müller rendelkezik (90), őt követi Özil (89), Kroos (82), Neuer (74) és a Khedira, Gómez páros (73).

33 évesen Gómez a rangidős, ő már a 2008-as Európa-bajnokságon is ott volt. A legfiatalabbak idén töltik be 22. életévüket (Werner, Sané, Tah, Brandt) – a torna felfedezettjének járó díj idén nem a németeké lesz majd.

A legtöbb játékost a Bayern adja: Goretzkát nem számolva heten is ott lehetnek a VB-n. Születési hely alapján azonban jócskán elmaradnak a bajorok. Mindössze Thomas Müller született Bajorországban. Észak-Rajna-Vesztfália (9) és Baden-Württemberg (8) a listavezető itt. Két olyan játékos lehet ott a VB-n, akik még az NDK-ben születtek: Kroos és Petersen. Minden játékos Németországban született és nőtt fel, honosított játékos nincs. Kilencen idegenlégiósok.

Végül mindig a németek