Miért kéne a spanyoloknak jófejkedniük a németekkel?

Spanyolország egy Japán elleni vereséggel tutira kiejtené a világbajnokságról a németeket, és nagy valószínűséggel így is továbbjutna. 
Leírom, miért nem szólhatnak egy szót se a németek, ha így lenne:

Der Traum lebt! Füllkrug sichert deutsches Remis gegen Spanien - der TICKER zum Nachlesen | DAZN News Deutschland


1. 1982-ben Algéria kárára éppen ők csinálták meg ugyanezt.
2. Tetszettek volna a németek pontot szerezni Japán ellen.
3. Vagy akár megverni a spanyolokat.
4. Az előző négy év flegmázása után a gyatra világranglista hely miatt került második kalapba a német csapat. Néhány Nemzetek Ligája meccset illett volna megnyerni és akkor nincsenek spanyolok a csoportban.
5. A világbajnokság célja: megnyerni azt. Ha a spanyolok nagyobb kockázat nélkül kiejthetik az egyik potenciális ellenfelet, miért ne tehetnék meg. Én ebben nem látok becsületkérdést.
6. Ha a második hellyel erős csapatot kerülnek el (és a brazilokat a negyeddöntőben), a kockázat felelősségét vállalva, miért ne taktikázhatnának.
7. Miért törjék össze magukat a legjobbjaik (+ sárgalap), ha még ott a teljes kieséses szakasz?!
8. Miért ne játszhatnának azok, akik többet már nem fognak a tornán?!


+1 A németek maguk hozták létre ezt a helyzetet, még meg is köszönhetik Costa Ricának. Akkor tessék odaverni magukat és a félidőben sokgóllal vezetni. Akkor majd elgondolkodnak a spanyolok, hogy nem érdemes taktikázhatni, mert a végén még pórul járnak. Minden más esetben szép csendben viseljék az esetleges következményeket a németek. ?