Marco Reus – Egy kitűntetés a jövő felé

Marco Reus lett az év válogatott játékosa a Nationalelfben. Azt hiszem, hogy ezzel nem is nagyon kell vitatkozni. Mondjuk egy ilyen válogatott év után sok jelentősége nincs is.

Image result for marco reus 2018 dfb

Bődületesen rossz évet zárt a német labdarúgó-válogatott. Talán az elmúlt 70 év legrosszabbját. Értelemszerű, hogy a remek egyéni teljesítményekben sem dúskálhattak a német foci szerelmesei. Esetleg bölcs dolog lett volna ki se adni az elismerést.De ha már meg kellett nevezni valakit (szavazni kellett valakire), akkor a legjobb helyre ment. Reus számára annyiban mindenképpen van jelentősége az elismersnek, hogy ő azért nagyon mélyről jött vissza. Megérdemli, hogy a következő években a Nationalelf vezéregyénisége legyen. Alkalmas is rá.

Egy picivel előzte meg Joshua Kimmichet. A harmadik pedig, khhmm, szóval Leroy Sané lett. Sajnos ő nem kapott esélyt arra a 2018-as világbajnokságon bizonyítson.

Megválasztották az év válogatott gólját is. Ki nem találnátok, melyik gól lett az?! 😀 Lényegében az év egyetlen válogatott gólja. Nálam katartikus pont volt, egy nagyszerű balatonalmádi nap része. De talán jobb lett volna helyette 100 db kétméterről bepasszolós.