Így nézne ki a Schalke a távozókkal együtt!

Egy-két gyengébb évet követően a Schalke Domenico Tedesco vezetésével újra a BL-helyek egyikét vette célba a Bundesligában.

A verseny óriási, de önbizalomra adhat okot a Bányászoknak, hogy az elmúlt hetekben a Hoffenheim, Leverkusen kettőst is legyőzték, s jelenleg a második helyen állnak. Ami a realitás szerint a legjobb, amiben reménykedhetnek. Mellette pedig a Német Kupában is közel állnak a nagy sikerhez.


Viszont már most lehet látni, hogy a következő idényre nehezebb dolguk lesz: Leon Goretzka ingyen távozik Münchenbe, ahogyan Max Meyer is távozóban.

Pedig a Schalke elmúlt tíz évében számos klasszist fel tud mutatni. Azonban hosszútávon egyiküket sem tudta megtartani a gelsenkircheni együttes. Többször Ligán belül, de még többször Angliából rabolták le őket.

A Sky gyűjtötte össze, hogyan is nézhetne ki a Schalke jelenlegi kezdője, ha szerencsésebben alakulnak a dolgok. A csapat nyilván hipotetikus, arra szolgál, hogy a távozókat egy felsorolásban láthassuk. Manuel Neuer (Bayern), Julian Draxler (most PSG) és Mesut Özil (most Arsenal) világbajnokok. Ivan Rakitic fontos gólt szerzett a Barcelona legutóbbi BL-győzelme során. De Leroy Sané is kezdi meghódítani a Premier League-et, Pep Guardiolát legalábbis újra és újra elkápráztatja a City-nél.

So könnte Schalke 04 heute spielen.

A lista nem végleges, elég, ha a Leicesterrel bajnoki címet szerző Christian Fuchsra gondolunk.