Fokozódó véghajrá a Bundesligában

Azzal, hogy különböző időpontokban vannak a Bayern és a Dortmund meccsei, kicsit hasonló lélektan világlik ki, mint a büntetőpárbajban: az egyik lépényelőnyben, a másiknak meg tartania kell a lépést.

Bildergebnis für süle werderA következő két fordulóban is külön időpontokban lesznek a meccsek, igaz, váltott sorrendben. Mivel a Bayern a Nürnberg – Hannover párossal játsszunk, a Dortmund pedig a Schalkéval derbizik, majd a Brémával, így baromi jól jönne a münchenieknek, ha a lipcsei meccsre már egy kicsit kisebb lenne a szorítás hátulról. Az utolsó két forduló már egységesen azonos időpontban lesz.Nekem egyébként jobban tetszene, ha kiélezett helyzetben már március-áprilisban ugyanakkor játsszanának a csapatok. Nekem az jobban tetszene, ha figyelgetni kéne, ahogyan percről percre súlyos pontok dőlhetnének ide-oda. 🙂 2019-ben pedig igazán nem vagyunk TV-hez kötve.

A kereskedelmi gyakorlat illetve a kereskedelmi realitás ezzel ellentétes, de kiköthetné ám azt is a Liga, hogy a TV-jogokat megszerzőnek kötelező lenne a két legerősebb csapat meccsei élőben adni (vagy mondjuk 30-30-at). Akkor is, ha egyidőben játszanak. Értelemszerűen olyannal szerződve, aki ezt vállalni tudja. Hiszen fontos a Ligának, hogy ne csak eladja a közvetítési jogokat, hanem úgy adja el, hogy a meccsek közvetítésre is kerüljenek. Azért fizet a szponzor és azzal lehet nagyobb népszerűséget (=több pénz) szerezni. De ez csak hipotetikus. 😉Az utolsó négy forduló menetrendje: 
Bayern: Nürnberg, Hannover, Lipcse, Frankfurt

Dortmund: Schalke, Werder, Düsseldorf, Gladbach

[magicpopup type=’1′ data=’57’ display=’onload’]