Felfordítjuk a lapokat a Bundesligában

Ha egységében nézzük a Bayern München 2018/19-es idényét, akkor korántsem lehetünk biztosak abban, hogy a még mindig kiváló pozícióban lévő Bayern München hozni fogja-e a kötelezőt hazai pályán a Frankfurt ellen. Ami viszont plusz bizakodást jelenthet számukra, hogy a Dortmundnak még ennél is nehezebb feladata lesz a Mönchengladbach otthonában.

Bildergebnis für unterhaching leverkusen 2000Showdown lesz a Bundesligában. Percről percre változhatnak a dolgok. Erre nagyon régóta nem volt példa a német elsőosztályban. Ebben az évtizedben most először. 2010-ben a Bayern matematikailag még nem volt bajnok az utolsó forduló előtt, azonban +17-es gólkülönbségével sok izgalom nem maradt a végére.

A 2000-es évek első évtizedében azonban ötször is az utolsó forduló hozta meg a döntést, közte többször is fordulatokkal telien alakultak a dolgok.

1999/2000

Városi segédlettel sikerült az utolsó fordulóban begyűjtenie a bajnoki címet a Bayern Münchennek. A Bayer Leverkusen az utolsó forduló előtt 3 pontos előnyben várta a végjátékot. Látszólag könnyű dolguk is volt, hiszen az Unterhaching vendégeként kellett összekaparni egyetlen pontot. Míg a Bayern 3-1-re legyőzte a Werdert, a Gyógyszergyáriak totálisan buktak. A Haching Michael Ballack öngóljának is köszönhetően 2-0-ra verte őket. A Bayern lett a bajnok.

2000/2001

2001-ben még kalandosabb úton lett a bajnok a Bayern. Pláne, ha már a 33. fordulótól nézzük az eseményeket. Két fordulóval a vége előtt a Schalke és a Bayern pontazonosságban álltak, a Ruhr-vidékieknek jobb volt a gólkülönbségük. A 33. fordulóban a Lautern sokáig vezetett a Bayern ellen, a Schalke ikszre állt Stuttgartban. A 90. percben pontazonosságban álltak a csapatok. Aztán a Krassimir Balakov betalált a Stuttgart mezében a Schalke ellen, Alexander Zickler pedig megszerezte a győztes gólt a Bayernnek. Hirtelen hárompontos előnye lett a Bayernnek.

Az utolsó forduló eseményei pedig jól ismertek. A Schalke simán nyert, a Bayern a 90. percben kapott góllal hirtelen kiengedte a kezei közül a bajnoki címet.  Aztán a 94. percben Patrik Andersson közvetett szabadrúgásból betalált, és a Bayern bajnok lett.

 

2001/2002

A Bayern ebben a szezonban is odaérhetett volna még a bajnoki trónra. Ehhez azonban az utolsó forduló előtt az előző két évi bravúrjait kellett volna überelni. A bajnoki cím elsősorban a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund között dőlt el. A Leverkusen a 33. fordulóban kikapott a kiesés elől menekülő 1. FC Nürnberg otthonában, így a Dortmund 1 ponttal beelőzte őket. A Bayern két pontnyira állt.

Az utolsó fordulóban mindhárom együttes nyert, így végülis a BVB ünnepelhetett bajnoki címet. Nekik hátrányból kellett fordítaniuk a Werder Bremen ellen, szóval ezen a délutánon is voltak fordulatok.

2006/2007

Szintén egy kézből kiengedett bajnoki cím. A Schalke ismét nagyon közel állt ahhoz, hogy megszerezze első bajnoki címét a Bundesligában. A 33. fordulóban aztán kikaptam 2-0-ra Dortmundban, a Stuttgart pedig megfordította a meccset Bochumban. Ezzel pedig az élre ugrottak. Az utolsó fordulóban mindkét csapat nyert, a Stuttgartnak ismét fordítania kellett, így az izgalmak ezen a délutánon sem maradtak el.

2008/2009

A Wolfsburg nagy győzelme. Az egyik legsűrűbb élmezőny a Bundesliga történetében. A Wolfsburg 2-2 ponttal állt a Stuttgart-Bayern kettős előtt, a Herthának csekély matematikailag esélye maradt a bajnoki címre. A Bayern az utolsó előtti fordulóban 2-2-re végzett a Hoffenheim ellen. De ez már nem számított. a Wolfsburg magabiztosan verte 5-1-re a Brémát. A Bayern és a Stuttgart éppen egymással játszott, a Bayern jött ki jobban. A Hertha pedig, akinek a riválisok meccs miatt jó esélye lett volna a BL-hely megszerzésére, végül kapott egy négyest a kieső Karlsruhétól. A KSC egyébként ennek ellenére kiesett, mivel a Cottbus 3-0-ra verte a Leverkusent.