Drónkémkedés a Bundesligában

Drónkémkedés érte a TSG Hoffenheim csapatát. Szalai Ádámékata szerdai Werder Bremen elleni bajnokit megelőzően figyelték ki.

Drón Hoffenheim Werder

Viccesen hangzik, hogy ügyet csinálnak abból, hogy berepült egy drón és felvételt készített az edzésről. De a profi csapatok hatalmas erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a tétmeccsek előtti taktikai variációikat az utolsó pillanatig elrejtsék ellenfelük elől. Pláne az olyan edzők esetében igazez, mint Julian Nagelsmann.És maga a rendőrség is komolyan veszi. A hoffenheimiek már elmondták, hogy az ügyet átadták a hivatalos szerveknek, akik meg is kezdték a nyomozást. Engedély nélkül magánterületre nem lehet berepülni. Ez a legáltalánosabb megfogalmazásban is sérti a magánszférát.

Drónja persze bárkinek lehet, nem feltétlenül a Werder munkatársaira kell gondolni. De érdekes volt Frank Baumann, a brémaiak menedzserének nyilatkozata, aki amellett, hogy cáfolta az ő szerepüket, annyit elismert: „Normális dolog a Bundesligában, hogy amennyire csak lehet megpróbálod kifürkészni az ellenfelet. Mi magunk is találtunk már megfigyelőket más csapatoktól a fák között, akiket aztán el kellett távolíttatni a stadionunkból.”

A meccs egyébként 1-1-es döntetlent hozott.