DFB: Már a 2000-es generáció is a kapukat döngeti

Németországban, de azon kívül is sokan fiatalítást várnak Joachim Löw kapitánytól. Az, ami éveken keresztül jellemezte a Nationalelt keretalakítását, az elmúlt időszakban megállni látszott.

Image result for arp dfb

De a világbajnoki fiaskót követően is csak részben indult el a fiatalítás, semmiképpen sem olyan mértékben, mint az (el)várható volt. A Nationalelf összes válogatottja közül a legifjabb Kai Havertz, az egyetlen, aki 1999-ben született. Őt követi az 1997-es Benjamin Henrichs, ő még ténylegesen utánpótláskorúnak tekinthető. Az 1996-os sorban lévők már kevésbé, viszont onnan többen is beépülni látszanak a kezdőcsapatba. 1996-ban születtek: Thilo Kehrer, Timo Werner, Jonathan Tah, Julian Brandt és Leroy Sané.

Angliában ezen a héten fog debütálni az első olyan játékos, aki már az új évezredben született: Jadon Sancho. Németországban ilyen játékos még nincs, de elképzelhető, hogy az Európa-bajnokságig bezáróan már lesz. A Sky Sportnál gyűjtötték össze a jelölteket. Köztük olyanok is, akik inkább csak reménységek, de olyan is van, akit már többen a VB-keretben láttak volna. A lista inkább azért lehet jó, hogy bevéssük a játékosok neveit, figyeljük őket, aztán majd évek múltán értékeljük őket.

Christian Früchtl (Bayern, kapus): Az U19-es válogatott elsőszámúja. A profi keret tagja, de lehetőséget még nem kapott a bizonyításra, emiatt írom azt, hogy a Sky listája néhol sántít.

Yann Aurel Bisseck (belső védő, Köln) – a kölniek legifjabb debütánsa, nála csak Nuri Sahin volt fiatalabb a Bundesliga történetében. Jelenleg a másodosztályban nem igen kap lehetőséget.

Jean-Manuel Mbom (Werder, középpályás) – ő még nem mutatkozott be a Bundesligában, de a Sky-nál őt is az áttörés előtti játékosok között tartják számon.

Nicolas Kühn (Ajax, támadó középpályás) – Lipcséből igazolt az Ajax akadémiájára, jelenleg az U19-esek között pallérozódik.

Roberto Massimo (Stuttgart/Bielefeld, szélső) – a másodosztályban eddig egyszer játszott, gólt is szerzett.

Jann-Fiete Arp (HSV, csatár) – na végre egy olyan jelölt is, akit nem nagyon kell bemutatni. A tavalyi U17-es EB/VB talán legnagyobb német tehetsége.