Bundesliga-csapat Schlesswig-Holsteinből?

Baromi jól kezdett a másodosztályban a Holstein Kiel együttese. Történelmi lenne, ha a hosszú szezon végén is feljutó helyen zárnának.


A Bundesliga 54 éves történetében 55 klub szerepelt a legjobbak között, három tartomány nem adott még csapatot: Szász-Anhalt, Türingia és Schleswig-Holstein. Előbbi kettő keleti tartomány, az ő esetükben a szezonok felét vehetjük bele a szemlélődésbe.

Schleswig-Holstein a legészakibb tartomány, egy csücsök. Kézilabdában elég jól szerepelnek ebben az évtizedben. Futballban viszont kieső terület. A Holstein Kiel az egyetlen profi klubjuk. (Ők 1912-ben ünnepeltek bajnoki címet). Utánuk már csak a negyedosztályban találunk tartományi csapatokat. Négyet: SC Weiche Flensburg, Eutin 08, VFB Lübeck és Eintracht Norderstedt. Utóbbi közigazgatásilag ehhez a tartományhoz tartozik, de a futball szempontjából a hamburgi szövetség tagja. A Lübecket néhány szezon erejéig láthattuk a másodosztályban.

A Holstein Kielhez két világbajnok köthető. Andreas Köpke Kielben született, 21 éves koráig itt játszott. Ottmar Walter pedig 1943-ban vendégjátékosként volt lényegében ide vezényelve.