BL/EL: Végülis elég jól kezdtek a németek

Azért el nem ájul senki a német futball szimpatizánsai között, de az előző egy-két év lebőgéseit követően összességében most elég jól állnak a csapatok. 

Image result for dortmund monacoPersze a tavalyihoz képest nem nehéz jobban állni. Pláne az Európa-Ligában. De ezen a héten is született néhány szívet melengető eredmény.

A Bajnokok Ligájában egyértelműen a Borussia Dortmund áll a legjobban, ők két mérkőzésből két győzelemmel kezdtek, szerdán látványos meccsen verték az AS Monacót – ejj, de kár a két szezonnal ezelőtti negyeddöntőért! Ők a következő két körben az Atletico Madrid ellen játszanak majd. Nagyon várós meccsek.

Münchenben már nincs ekkora nagy hurráhangulat. A Benfica elleni győzelmet követően hazai pályán az Ajax ellen vérszegény döntetlen született, ami még a Bayernre volt hízelgő. Nekik az AEK Athén elleni két meccsen kötelező a hat pont.

A Schalke a Porto ellen gyakorlatilag kiengedte a győzelmet a kezei közül, Moszkvában viszont a 88. perc hozta meg nekik a győztes gólt. Lépéselőnyben vannak a Galatasaray-jal szemben, ellenük a két meccsen 4 pont már üdvözítő lehet a továbbjutás felé.

Sajnos a Hoffenheim megint megmaradt szimpatikus vesztesnek. A Donyeck vendégeként kétszer is vezettek, végül be kellett érniük a döntetlennel, a Manchester City ellen pedig az utolsó percekben kaptak ki. Nem érdemeltek vereséget. A Man. City bár nem játszott akkora elánnal, de angol bajnokként így is hatalmas siker lett volna a kiscsapatnak a pontszerzés. Mivel az elmúlt években a német csapatok gyakran beleszaladtak a késbe topligás együttesek ellen, ez a vereség még bizakodást is jelenthet, bár tízéves szinten a “szimpatikus vesztes” kategóriából már Rábát lehetett volna rekeszteni Németországban.

Image result for frankfurt lazio

Különösen az Európa-Ligában. Ahol most úgy tűnik, hogy kezdenek magukra találni a német csapatok. A Lipcse a Salzburg elleni vereséget követően legyőzte a Rosenborgot. A Celtic ellen kellenek majd a pontok. A Leverkusen a Rasgard után a Larnaka ellen is fordított és nyert, a Zürich ellen kéne folytatni a sort. Nem egy nagy teljesítmény, aligha sztorizgatunk majd róla évek múlva, de egyelőre ez volt a feladat, és hát ugye sikerült. Pláne a brutális bajnoki rajt ellenére.

És ugye üde színfolt eddig a Frankfurt, amelyik a Marseille legyőzése után csütörtökön a Lazio ellen nyert 4-1-re. A két római kiálltásra senki sem fog emlékezni. Az Apollon Limasszol ellen már a továbbjutás lesz a tét. Jó lenne nem elbaltázni innen. Segítség, hogy a ciprusiak ma leikszeltek a franciákkal.

Az idei évben eddig a németek gyűjtöttek a legtöbb koeficienst. Nagyon az elején vagyunk. De kedvezőek a kilátások arra, hogy több német csapattal találkozunk majd tavasszal, mint tavaly.