BL/EL: Továbbra se égtek be a német csapatok

Valójában továbbra sincs oka panaszra a német foci szurkolóinak: négy kör után is jól állnak a német csapatok.

Image result for schalke galatasarayJelen állás szerint komoly az esély arra, hogy három német együttes is ott lesz majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Egyébként mind a hét német csapat „tavasz megérő” helyen várja az utolsó két kört.

A Bajnokok Ligájában a Bayern elég unalmas meccsen, de azért hozta a kötelezőt az AEK Athén ellen otthon. Lényegében továbbjutottak, a csoportgyőzelem tekintetében lépéselőnyben állnak az Ajax-szal szemben. Ugyanígy a Dortmund, amely ezúttal kikapott az Atleticótól, de jobb egymás elleni eredményük folytán a saját kezében maradt a csoportgyőzelem. Már majdnem biztos a továbbjutás.

Akárcsak a Schalkénak, amely a Galatasaray elleni sorsfordító meccseken négy pontot gyűjtött. Hazai pályán majd le kell tudni győzni a Lokomotive Moszkvát és akkor nincs gond, de előtte Portóban a csoportgyőzelemre is rá lehet menni.

Egy kis Benjaminként szerepel a Hoffenheim a BL-főtáblán. Ők extrém körülmények között tudnak már csak továbbjutni. A négy meccsen megszerzett három pont kevés, de akárhogyan is, a Lyon és a Man. City ellen sem vallottak szégyent. A Donyecket hazai pályán mindenképp le kell tudni győzni és akkor az Európa-Liga biztos.

Lucas Alario (v.) scheiterte an Torwart Brecher

Két német csapat már matematikailag is továbbjutott: a Frankfurt négyből négy győzelemmel már hátradőlhet. Pedig elég erős csoportban szerepelnek. Ahogyan a Leverkusennél is megnyugodhatnak, amely a kalandos zürichi vereség után csütörtökön 1-0-ra verte a svájciakat. Mivel a csoport másik két csapata kétszer leikszelt egymással, így ők egymást lökték ki a küzdelemből.

A Lipcse ma elég gyenge volt, csak későn lendült bele, de azért megőrizte lépéselőnyét a Celtickel szemben. A már továbbjutó Salzburg bizonyosan nem ugyanazzal az elánnal fog ellenük játszani, mint a skótokkal szemben. Nem szép, nem tisztességes és végképp nem szabályszerű, de ezzel is fog majd pontokat szerezni a Bundesliga.

Egyelőre egyébként csak a spanyol csapatok szereztek több pontot a németeknél. Ilyen ütemben nem lesz probléma a negyedik BL-hely megőrzésével.