Angliai légiósokkal az angolok ellen

Az eddig sem volt kérdéses, hogy a Premier League tőkeerejében messze felülmúlva a többi élbajnokság lehetőségeit. Jónéhány alkalommal ezt a fölényt a pályán is sikerül érvényre juttatni. Ilyen az, hogy idén is két angliai székhelyű klubcsapat játszotta a BL-döntőt. 

Havertz craves for a Champions League start after Fulham braceAz elszívó-hatás a Bundesliga játékosait is érinti. Évente számos német játékost sikerül lerabolniuk, az idei EB-n már egy kiterjedt kontingens képviseli a Premier League csapatait a német keretben.

Timo Werner, Kai Havertz és Antonio Rüdiger nem kis meglepetésre, s leginkább Thomas Tuchel beszállásának köszönhetően idén Bajnokok Ligáját ünnepelt a Chelsea-vel. Ilkay Gündogan bánatára, aki sem a BL-döntőben, sem eddig az EB-n nem tudta megcsillogtatni tudását.

Hozzájuk csatlakozik Bernd Leno, aki az Arsenal kapusa, míg Robin Koch a Leeds Unitedet erősíti. https://www.teamgeist.hu/bayern-munchen/serge-gnabry-nem-eleg-jo-a-west-bromhoz/

Serge Gnabry egykoron az Arsenalnál nevelkedett, s a West Bromnak nem volt elég jó.
Jamal Musiala esetében nagyon kevésen múlt, hogy nem az angol szövetséget választotta. Ő az a német keretben, akinek angol felmenői is vannak.

Emre Can és Leroy Sané szintém játszottak a Premier League-ben.

Angol oldalon Jaden Sancho és Jude Bellingham a Borussia Dortmund játékosai.