„Senki sem akar a Bayernhez igazolni”

A legelső Pannonbajor Podcastben volt egy jól sikerült gondolatom a Robbéry-sztorival kapcsolatban. A könyv valamilyen szinten azt is végigvezeti, hogy sikerült az előző generációval az akkori mélypontból visszajönni, megküzdeni a nehézségekkel, versenyhátrányokkal, felépíteni egy klasszisokkal teli csapatot, majd visszajutni Európa csúcsára.

Bildergebnis für 2007 bayern transfer"

Hasonlót kiindulópontot élünk most is. Sok a kérdőjel, hogy
– tudjuk-e majd tartani a licitet a legjobb játékosokért
– sikerül-e megtartani legjobbjainkat.

Hasonlót – valóban jóval kisebb, de már akkor is óriásinak tűnő számok mellett – a 2000-es évek második felében is átéltünk. Tanulságos lehet számunkra is, ha az új kihívások előtt megnézzük, hogy küzdöttünk meg az előző alkalommal az akkori kihvásokkal. Ez is a Robbéry-sztori című könyv egyik jellemzője. Ha nem is előre meghatározott célja, de utólagosan megfogalmazott hozadéka. Íme egy rövid bejegyzés a könyvből:

“Ekkor már biztos volt: két idény után elhagyja Franciaországot, hogy egy topklub játékosa legyen. Az átigazolási hírekből úgy tűnt, hogy a Real Madrid és a Bayern München közül kerülhet ki a befutó. Végül olyan történt, ami nem gyakran fordul elő a két csapat viszonylatában: az árlicitet a Bayern nyerte meg, míg a Real Madrid nem volt hajlandó 30 millió Eurót kiadni érte, addig a Bayernnél készek és kénytelenek voltak mélyen a zsebükbe nyúlni.

Pedig nem sokkal előtte még ezzel ellentétes hírek jártak a német sajtóban. A német n-tv internetes felületén május elején még ilyen címmel jelent meg cikk: „Senki sem akar a Bayernhez igazolni.” A csatorna két játékos visszautasításáról adott hírt. Elsőként Wesley Sneijderéről, aki az Ajaxból szeretett volna külföldre igazolni. Azonban semmiképpen a Bayernhez: „A Bayern nem érdekel” – idézték.

A másik pedig Ribéry volt. Négy héttel a játékos bejelentését megelőzően még így nyilatkozott: „Németország nem annyira érdekel.” A hírek szerint azzal került versenyelőnybe a Bayern, hogy Uli Hoeneß remek kapcsolatot ápolt a Marseille klubelnökével, Papa Diouffal.”A könyv megvásárolható a következő módokon:

++ Dedikált példány: András
++ Líra: https://www.lira.hu/hu/szerzo/dr-petho-andras
++ Libri: https://www.libri.hu/szerzok/petho_andras.html
++ Bookline: https://bookline.hu/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Erdély/Partium: https://bookline.ro/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Felvidék: https://bookline.sk/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Vajdaság: http://hu.westbook.rs/search/?q=peth%C5%91+andr%C3%A1s

Személyes átvétel: Győr / Répcelak bármelyik nap.