“Mostantól újra fociznod kell!”

Részlet a Robbéry-sztori című könyvből:

Bildergebnis für franck ribéry child"

Már Wahibával együtt fogadta el 2002-ben a dél-franciaországi Olympique Alès ajánlatát. A kaland azonban hamar véget ért, a klub ugyanis nem tudta fizetni alkalmazottait. A szélső is teljesen pénz nélkül maradt, próbajátékai pedig nem sikerültek túl jól. Volt olyan edző, aki lassúságára hivatkozással utasította őt el.

A játékos kénytelen volt ismét visszatérni szülővárosába, ahol édesapja mellett kezdett el dolgozni, hogy egy kis pénzt tudjon keresni. Ezt az időszakot a későbbiekben élete nagy leckéjének nevezte. Mivel az Olympique Alès-től pénzt nem kapott, lakását sem tudta fizetni. 19 évesen csapat nélkül (Összehasonlításképpen, mennyivel alakulhatott volna jobban is fiatalkora: Kylian Mbappé ennyi idősen már világbajnoki címet ünnepelt, ráadásul a franciák vezéregyéniségeként.), jócskán eladósodva kezdett el útmunkásként dolgozni, napi 11 órában: „lyukakat ütöttem ki vagy kátyúkat temettem be – igazi kemény munka. Keveset keresel kemény munkáért.

Öt hónap után, mire kifizettem az adósságaimat, apám odajött hozzám, és azt mondta: ’Mostantól újra fociznod kell, találni fogok neked egy egyesületet.” Életkedvét azonban ez a tapasztalat se szegte: „Azon voltam, hogy kihozzam magamból a legjobbat. Tudtam, hogy vannak, akiknek még nálam is rosszabb a soruk.”

A könyv megvásárolható a következő módokon:

++ Dedikált példány: András
++ Líra: https://www.lira.hu/hu/szerzo/dr-petho-andras
++ Libri: https://www.libri.hu/szerzok/petho_andras.html
++ Bookline: https://bookline.hu/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Erdély/Partium: https://bookline.ro/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Felvidék: https://bookline.sk/szerzo/petho-andras/230864?page=1
++ Vajdaság: http://hu.westbook.rs/search/?q=peth%C5%91+andr%C3%A1s

Személyes átvétel: Győr / Répcelak bármelyik nap.

Bildergebnis für robbéry sztori"