Miért vásárolta meg Ronaldo a Real Valladolid csapatát?

A mögöttünk álló nyári átigazolási időszak egyik különös igazolását tudhatta magáénak a Real Valladolid azzal, hogy egy kétszeres aranylabdás fickót szerzett meg magának.

Image result for ronaldo valladolid

Vagy inkább fordítva! Ronaldo, a brazil válogatott egykori csatára szeptember elején ütötte nyélbe az üzletet, amivel többségi tulajdonossá vált a kasztíliai főváros csapatánál. 30 millió Eurójába került. De vajon miért őket? Egy olyan csapatot, amely egyetlen Ligakupát (1984) tud felmutatni, s mindössze három alkalommal szerepelt a nemzetközi kupákban. A TIFo Football gyűjtötte össze több érvet.

  1. A Real Valladolid 2018 nyarán jutott fel ismét aLa Ligába, miután a rájátszásban legyűrte a Sporting Gijón illetve a Numancia csapatait.
  2. Spanyolország egyik történelmi klubjáról van szó. Ők gyűjtötték a 13. legtöbb pontot a bajnokság történetében.
  3. Az Estadio José Zorilla, ahol a klub a hazai meccseit játssza, elég nagy (26.000) és nem annyira őskövület: még az 1982-es világbajnokságra építették. A La Liga 11. legnagyobb stadionja. Tervben van a stadion modernizálása.
  4. Tökéletes elhelyezkedés. Madrid Spanyolország mértani közepén található. Valladolid pedig mindössze 150 km-re fekszik tőle. A klub ősszel gy irodát is nyitott Madridban. Ki tudja, akár még a Real Madriddal illetve azAtletico Madriddal való kölcsönügyleteket is megkönnyítheti.
  5. Ronaldo hosszú időt töltött a körzetben,részesedése van egy közeli borászatban is.
  6. Sikerült meggyőznie Carlos Suarez Sureda elnökötarról, hogy komoly, konzervatív tulajdonosként fogja irányítani a klubot.Te szeretnéd, hogy egy korábbi klasszis játékos vásárolja meg a kevenc klubodat?