Londonban építene edzőkomplexumot a Manchester City

A futball mobilizálódik. A csapatok egyre inkább elszakadnak városuktól. Ez pedig új eszközöket tesz szükségessé.

Image result for man city london training complex

Ma már a csapatok állandóan úton vannak. Heti két meccs, abból egy idegenben. A legjobbak egész szezonban járják Európát, s persze bőven vannak olyan országok, ahol egy régióban összpontosul egy csomó csapat.

Ilyen Anglia is, amely még mindig London-központú, nemcsak gazdaságilag és kulturálisan, de a futball szempontjából is. Jelenleg hat londoni klub tagja a Premier League-nek, mellettük a Watford, a Brighton, a Southampton és a Bournemouth is az ország déli részéről érkezik. Ellenük egy-egy alkalommal biztosan játszanak az északi csapatok. De van FA-Kupa és a Ligakupa is. 

Így született meg – egyelőre csak gondolati síkon  – az ötlet, hogy a Manchester City Londonban is felépít egy edzőközpontot. Pénz van dögivel, és kihasználásra is kerülne. A City csapata nemcsak akkor éjszakázik Londonban, amikor a környékben vendégeskednek. Hanem akkor is, amikor például BL-meccsre utaznak. De gondolom a felkészülési időszakban is hasznos lehet.

Mindösszesen 200 millió fontot kell beletennie a sejkeknek és máris övék lehet a csili-vili új komplexum, mely méreteiben nem, de felszereltségében megegyezne a manchesteri főhadiszállással. A megszokottság érzése jó tenne a játékosoknak, a saját eszközeit használnák az edzők, ráadásul fel lehet húzni egy falat is, amely távol tartja a leskelődőket.