Bor és foci: Iniesta duplán hódítja meg Ázsiát?

Andres Iniesta 12 éves kora óta játszik az FC Barcelonánál. Az eltelt 22 évben óriási sikereket ünnepelhetett a klubbal, de Spanyolországot is ő lőtte világbajnokká.

Image result for iniesta wine

34 évesen már senkinek se adósa, nem is kell magyarázkodnia senkinek se. Egy kvázi élethosszig tartó szerződést írt alá a Barcelonához, de ez formális. Tartalmában pedig leginkább a klub tisztelgése előtte: ameddig csak szeretne, maradhat a klubnál. Ilyen feltételekkel kevés klub ismeri el legendáját. Igaz, nagyon kevés az olyan játékos, aki ennyi éven ilyen nagy sikerek kovácsa lehetett egyetlen klubnál.

Ez lényegében azt jelentheti, ha Iniesta maradni akar Barcelonában, akkor marad, ha menni szeretne, akkor a klub nem gördít akadályt elé. A mai hírek szerint pedig ez utóbbira várhatóan már idén nyáron sor kerül.

Egybehangzó hírek szerint Kína lehet az úticélja. És nem is akármilyen feltételek mellett. Iniesta ugyanis a futball mellett vállalkozó is. Borászatát még édesapja alapította Fuentealbillában. A vállalkozás fokozatosan bővül, vöröset és fehéret is készítenek. Többek között Magyarországon is kaphatók a termékek, a szakértők elismerően is nyilatkoznak róla. Valószínűleg nem az a szint, amit a fagyimérő hengerből merítenek.

A megjelent hírek szerint egy kínai átigazolás a távol-keleti piacokat is bővítheti számára. /többmillió palackról beszélünk/ A keleti nyitás már évekkel ezelőtt is konkrét üzleti terv volt, a borászat honlapja már eddig is elérhető volt mandarin nyelven. A jelenléte, de potenciális üzleti kapcsolatok is segíthetnek majd neki a világmárkává válásban. Ha végül így döntene. És persze a borászatban, hiszen futballban már így is világmárka.