A csapat miatt buktad el a fogadásod?

Annyira zsigeri, amikor valaki a Facebookon ezt vagy azt a csapatot hibáztatja azért, mert nem nyer, és emiatt ő bukik a fogadásán X ezer Forintot, ami bejött volna neki.

A beginner's guide to betting on football 2022
Egyfelől nem elbukta, amit nyerhetett volna, hiszen még az övé sem volt az a pénz. Nem volt olyan pillanat, amikor teljesült volna a feltétele a pénznek.
Másfelől nem ennek vagy annak a csapatnak a hibája, hanem kizárólag a saját hibája.
Kötött egy szerződést egy fogadóirodával: ha jól megjósolja, milyen eredmény születik, akkor kap érte X ezer Forintot a fogadóirodától.
A tegnapi mérkőzés kontextusában: azt kellett volna megjósolnia, hogy a Bayern szervezetlenül, a Villarreal meg szervezetten játszik, és végül a Villarreal nyer. Ha ezt helyesen jósolta volna meg, akkor nyert volna. De ő rosszul jósolta meg, azért meg nem jár neki pénz.
De tovább is mehetünk: óriási pech, ha azért nem jön be a tipped, mert a 95. percben lesgóllal változik a mérkőzés eredménye. A mérkőzés végeredményének változása a bíró hibája. Valamely okból szabálytalan gólt adott meg. De a fogadás elvesztéséban ő nem játszott szerepet. A fogadásnak ugyanis nem feltétele, hogy szabálykönyvnek megfelelő eredmény szülessen. A szabálykönyvvel szembeni esetből kialakuló eredmény része a futballnak, reális részese az eseményeknek. Végső soron maga az eredmény megjósolása a cél. Bármilyen úton is jutnak el odáig a csapatok.