Talán a saját portán is lenne mit söprögetni

A legjobb az lenne, ha a futballisták maguk dönthetnék el, hogy a kandidáló országok közül melyikben szeretnének négy (!) év múlva futballozni. Azzal a lehetőséggel, hogy akár egyikben sem. Akkor számon lehetne őket kérni.

Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, álló emberek és fűEllenkező esetben ezen a tizenX éves gyereken számonkérni, hogy 12 év múlva hol lesz a világbajnokság, elég mókás. Ráadásul míg ő és társai 5 éves koruk óta MINDENT erre tettek fel, hogy 27-30 évesen megpattanjon előttük a labda, belerúgjanak egy jó nagyot és világbajnokok legyenek, addig az őket számonkérő erkölcscsőszök (a Bibliában őket farizeusnak hívták) lájkvadászok romkocsmákban itták a sört és játszották tét és tettek nélkül a morális nagyságot, most meg laptop mellől szürcsölgetik a sütőtökös jalapenós lattét és arról írnak cikkeket, hogy Shane Tusupot leszúrták a kommentelők, amiért bakanccsal ráment a szőnyegre. ?

Nem lenne kötelező egyébként a médiának sem tudósítania a világbajnokságról, ha erkölcsi vagy bármely kifogás merül fel, akkor egyszerűen lehetne foglalkozni a világ bármely tényleges bajával, háborúval, gazdasági válsággal, a sweatshopokkal, a nyugati kultúra válságával, környezeti változásokkal, ebből fakadó migrációval, bármivel. Jah! Hogy lájkokat és pénzt termel, ha napi 1.000 cikket írunk a katari világbajnokságról. Akkor talán szépen csendben kellene lenni, és meccsnézés közben lehet számolgatni a lovettát, amit a katari világbajnokságból ők is felvesznek.
Nem kötelező egyébként modernkori gladiátorokként kezelni a futballistákat sem. Ha ennyire zavar minket, hogy ennyi pénzt keresnek a focisták, akkor talán nem kéne nézni a meccseket, nem kéne követni őket az Instán meg nem kéne az ő életükkel kapcsolatban cikkeket írni napi 1.000-et. Lehet ám a nélkülözőkkel, a közszférák méltatlanul viselt munkavállalóival, árvákkal foglalkozni vagy egyszerűen Márai Sándort olvasni. De amíg ekkora feneket kerítünk a futballnak, amíg a focistákat emeljük a pajzsunkra, és egyébként mi magunk is pénzt termelünk a futballistákból (részben én is!), addig ne nagyon kérjük számon őket, hogy a nagy hírnévből nagy pénzt kaszálnak. Nem kötelező megvenni a mezt a nevükkel. ?

Külön szomorú nekem, hogy megosztottam ezt a szöveget a Facebook-oldalamon, és az algoritmusok 8-adjára csökkentették az elérést egy átlagos poszthoz képest. Talán nekem is konteókat kéne osztogatnom, azt pörgetné a Facebook…