Szépen alakul a Nagelsmann-csapat

A Bayern München ebben a szezonban legalább 43, legfeljebb 54 mérkőzést fog játszani. Ez a szám várhatóan az 50-et el fogja érni. Így az eddig lejátszott 10 tétmérkőzéssel elértünk a szezon ötödéhez, amivel már lehet és érdemes is számot vetni.

Julian Nagelsmann rides SKATEBOARD into Bayern Munich training as fans demand he move to Premier League on social mediaNem igazán indult jó csillagzat alatt Julian Nagelsmann müncheni szerepvállalása. Egy közelmúltbeli triplázással kell versengeni, nemzeti vetélytárstól kellett elhozni, nagyon fiatal, sokszor húztuk a szánkat az átigazolási lehetőségek okán, ráadásul a felkészülési időszakban egyetlen mérkőzést sem sikerült megnyerni.

Aztán jöttek a tétmeccsek. Az eddigi tízből kilencet sikerült megnyerni. Vereséget még egyáltalán nem szenvedett a csapat. Ráadásul a győzelmek között nem igazán találni olyat, ahol komolyan rezgett volna a léc. A gólarány: 46:6. Ez 4,6-os gólátlag. Ha levonjuk belőle a kiscsapat elleni gólfesztivált, akkor is 3,89-es átlag.

A támadórészlet tehát nem vesztett lendületéből. Az agresszivitásban, visszatámadásban, visszalépések, majd gyors támadásépítésben – sokszor már közvetlenül az ellenfél szerelése egyúttal a támadás indítását is jelenti.

És ehhez kapcsolódik az, hogy jelentősen stabilabbá vált a védelem. Csapatszinten is, de az egyének szintjén is. Egészen egyszerűen nem életveszély az ellenfél egy-egy kósza támadása. Belső védőink a párharcokban is remekelnek, kontrollálják, uralják az ellenfeleket. Jó nézni.


Érdekesség, hogy az eddigi 10 tétmeccsből Süle – Kimmich – Müller – Gnabry és Sané léptek pályára minden alkalommal. De Musiala is kilenc meccsen játszott. Lewandowski persze uralja a góllövőlistát: kilenc meccsen 13 gólig jutott – a kiscsapat elleni kupameccsen ő nem is játszott. Choupo-Moting igen, ő nyolc meccsen eddig hét gólt szerzett. Cserecsatárként. Őket a Sané-Müller-Gnabry-Musiala négyes követi 4-4 góllal. Kiegyenlített, elég frankó.

Persze a trófeák számítanak, de ha egy szürke mezei mérkőzést hasonlítunk egymáshoz, akkor egyelőre javulás tapasztalható az összképben.

Még csak a szezon ötödénél tartunk, tehát komoly fenntartásokkal kell szemlélnünk az eddigi eredményeket. De az kétségtelen, hogy Julian Nagelsmannal a csapat nem ragadt be, látványosan és eredményesen kezdte meg a szezont. A csapat alkalmas képet mutat arra, hogy ezzel a legnagyobb mérkőzéseken is versenyképes legyen. Szurkolókként ennyi a legtöbb, amit elvárhatunk. A többit meg majd velünk együtt kikaparják – megint. 🙂