Messi szerint irigylésre méltó a németek munkája

Argentína 32 éve vár az újabb világbajnoki címre. Maradonáék sikerét követően a Gauchók négy évvel ezelőtt ismét nagyon közel kerültek a világbajnoki címhez, egy götzényivel lemaradtak.

Related image

Mario Götze most nem lesz ott a tornán, de ettől – és persze nem emiatt – még Messi és társai nem kerültek közelebb a győzelemhez, sőt az utóbbi időszak eseményei alapján az argentinok nem is tartoznak a közvetlen esélyesek közé.

Jorge Sampaoli mester ősszel még azt ecsetelte, mennyire nem tetszik neki a világbajnok német válogatott stílusa, s mennyire nem tartja őket esélyesnek. Nos, könnyen lehet, hogy ő még a saját háza táján is kisebbségben lehet ezzel a véleménnyel. Legalábbis a saját csapatkapitánya biztosan nem ért vele egyet.


Lionel Messi a napokban adott interjúban hosszasan méltatta a német futball elért eredményeit: “Azt kívánom, bárcsak jobban hasonlítanánk a németekre, és úgy dolgoznánk, ahogyan ők. Hosszútávú tervek alapján dolgoznak, mindig a megfelelő időben fiatalítják meg a csapatukat. Már most fel vannak készülve a következő VB-re is.”

Messi is úgy látja, hogy hatalmas merítésből dolgozhatnak a németek: „Simán küldhetnének két csapatot is a világbajnokságra. Mint tették a Konföderációs-Kupán, amit meg is nyertek.”

Sejteni lehet azt is, hogy a saját szövetségének is odaszúrt egyet: „Máshogyan készülnek fel, hagyják az embereket dolgozni és az alapján ítélik meg őket, amit tettek.”