Carsten Jancker magával ragadó karrierje

Persze mindig a csúcsokat akarjuk döngetni, nagyobb, hosszabb, látványosabb legyen. De észre kell venni, hogy nemcsak a maximális lehet csábító.

Vegyük például Carsten Janckert. A “Tank” nem az a tipikus sztárcsatár volt. Alkata és mozgása nem ezt irányozta elő. Mégis alkata és mozgása is hozzájárult ahhoz, hogy az ezredforduló megkérdőjelezhetetlen kultfigurája legyen a német futball kedveői között. Olyan, akit most is legtöbbünk szívesen látna a Bayern München, illetve a német válogatott kezdőcsapatában.

Ráadásul nem is érdemtelenül vagy vetélytársak hiányában forgolódott a futball élvonalában. Teljesítménye és szenvedélye alkalmassá tette, hogy a német válogatottban 33-szor is pályára lépjen, közte a 2002-es világbajnokságon. Mellette pedig hat évig a Bayern Müchenben is helyet követeljen magának, így a 2001-es BL-győzelem során is. A Bayern Münchennel majdnem minden megnyert, a német válogatottal a VB-döntő nagyszerű eredmény volt. Megfordult egyébként KEK-döntőben is a Rapiddal. Játszott még Kölnben, az Udinesében, a Lauternben,  Shanghajban, majd végül Mattersburgban.

A családias osztrák futball és életviel minden bizonnya megtetszett neki(k), azóta is Ausztriában él és dolgozik. Egy ideig Nezsiderben a Fertő-tó partján, egykori magyar területen. Jelenleg pedig a DSV Leoben vezetőedzője. Vele a negyedosztályból indult a csapatt. Két év alatt aztán két osztályt ugrottak, így 2023 nyarán immáron a Bundesliga 2-ben indulhatnak. 2028-ig pedig szeretnének feljutni az elsőosztályba. Lehetőleg Carsten Jancker irányításával.