“AZTÁN MIBE’ SÉRÜLT MEG?”

Sosem bírtam a fotelből való minden alapot nélkülöző fröcsögést, úgyhogy előszerettel szoktam én is fröcsögni a fotelből ezekre az emberekre. Talán némi alapot azért beleviszek.

How to Prevent Soccer Injuries | OrthoBethesdaEnnek a csúcsa az, amikor a fotelből a második helyezettet lúzernek hívjuk, közben mi magunk alig bírunk felkelni, férfiként pedig már évtizedek óta nem láttuk a hasunktól az egykoron szebb napokat is megélt testrészeinket. Nyilván ezt tovább lehet csavarni a “csak Bundesliga-bajnok” lefitymálásra, az olimpiai negyedik helyre vagy arra, hogy a német másodosztály gólkirályát nem tekintjük profi sportolónak. Pedig az. Rohadt jó focista, aki egyébként sok pénzt is keres. Maximum nem annyira jó, mint a Robert Lewandowski és nem éri el azt a szintet, ami egy jobb csapathoz kell. De a hetekben láttam egy felhívást arra nézve is, hogy felmérik a német amatőrjátékosok elégedettségét, illetve pénzkereseti lehetőségeit is. Remélem, hogy az eredményt is feldobja majd a Facebook. Már most jelzem az algoritmusnak, hogy engem nagyon érdekelne a téma.<

/div>

Valahogyan ugyanilyennek érzem azt az elvárást, hogy a focista csak vasból lehet. Ha nem nyújtja egy évtizeden keresztül szerda-szombat folyamatosan azt a bika teljesítményt, mint amit tavaly a BL-ben azon a bizonyos meccsen, akkor hirtelen szemétre kéne dobni őt. Netalántán még sérülések is györtik, hát hogyan merészeli ezt.

Ennek különlegesen esete, amikor egy játékos nem tétmeccsen párharcban, hanem például edzésen sérül meg súlyosan. És előáll elvárásaival az agresszív kommentelő a címben szereplő módon. Ritkán olyan, aki ténylegesen is edzőtáborokban töltötte a fél életét.

A Robbéry sztori vezérgondolatai

Az ilyennek nyilván fogalma sincs a futballistalétről, az emberi szervezet működéséről, de még az emberi tisztelet minimumáról sem. Hiszen a saját csapatod játékosának fizikai fájdalmát tagadod le. Egyátalán azt, hogy a futballista modern gladitároként a saját bőrét viszi a vásárra minden egyes megmozdulásával. Kellőképpen kompenzálva persze, hiszen pénz, csillogás, siker, hírnév. De ugye valamit valamiért. A fotelben TV-zés közben ritkán szakad el a bokaszalag. Ha el is szakadna, az életmódban túlzottan nagy változást nem jelent. Egy focistánál viszont akár a fejlődési ív végét.

Nem tudom, mit gondolnak, hogy a profik az edzésen pattintanak egy sört meg a lábszárból előveszik a cigit, aztán rugdosnak párat, mint amit ő szokott csinálni a telepen, vagy mi?

Megsérülni sokféleképpen lehet. Ha például az ellenfél barom és rád csúszik. Ha te vagy barom és profi focistaként vasárnap elmész síelni vagy 200-zal repesztessz az úton. Ha más gondatlan, például nincs jól összeállítva az erőnléti edzés, túlerőltet az edződ. Vagy ha te vagy gondatlan, például túlrerőlteted magad. De sétálsz az utcán, és a fejedre esik egy zongora. Bármi lehet.
Igen, a profi futballista az edzésen is keményen dolgozik. És egy rossz lépésben, mint amilyan Alphonso Davies meccsen történt esete is, komolyan meg lehet sérülni. Nemcsak focistának, hanem akkor is, ha sétálsz az utcán vagy nyírod a füvet. És rohadtul fáj az ilyen.

A cikk egyébként totál banalitás. A probléma, hogy a címben szereplő mondat előadói még eddig sem jutnak el.