89 Bundesliga-profi vág neki az Európa-bajnokságnak

A legjobb európai futballisták megkezdik kontinentális körutazásukat. Közülük sokan a Bundesligából érkeznek.

Bundesliga | Why Borussia Dortmund pair Jadon Sancho and Jude Bellingham both deserve to be in England's squad for UEFA Euro 2020Ahogyan az várható volt, az EB-n a legtöbb játékost a Premier League adja, összesen 117-et. Ez köszönhető a felvásárolt klubok szívóerejének is, de persze annak is, hogy az Egyesült Királyság három tagszövetsége is képviselteti magát. Hozzájuk egyedül a Bundesliga tudott közel kerülni. Ők 89 játékossal. A német liga esetében is kiemelendő, hogy főként a németajkú szomszédok megdobták a létszámot. Az osztrák válogatott szinte egy az egyben a Bundesligából érkezik.

Némileg meglepőbb, hogy a La Ligából mindössze 39, míg a Ligue 1-ből 28 játékos érkezik. Ehhez képest az EB-résztvevők közül 32-en is az angol másodosztályból jönnek. A Bundesliga2 egyébként két játékossal száll be a küzdemekbe.
A magyar bajnokság 17 játékosa lesz ott az EB-n. Hollandiából pont ennyien utaznak. Ciprus népszerű hely a nem EB-résztvevők között: 8 játékos is náluk játszik. De vannak kínai, japán és kanadai légiósok is. Az amerikaiakat pedig a magyar válogatottból is ismerhetitek.

A klubok között a Chelsea és a Manchester City 15-15-tel viszi a pálmát, de a 14 részvevős Bayern München is csak épphogy marad el tőlük. A Real Madrid viszont brutál alulreprezentált.