Újabb könnyítések a nemzetközi kupákban

Néhány héttel ezelőtt az UEFA komoly változtatások jelentett be a Bajnokok Ligája és az Európa-Liga lebonyolításával kapcsolatban. Ezeket itt foglaltam össze.

Nagykedden pedig újabb módosításokat jelentettek be. Ezek elsősorban az egyes csapatokra és játékosokra vonatkoznak.
  • A következő szezontól kezdve, ha hosszabbításra (2X15 perc) kerül sor, akkor engedélyezett lesz egy negyedik csere is a csapatoknak.
  • A BL-, EL- illetve az Európai Szuperkupa-döntőkben a monstani 18 helyett 23 fő alkotja majd a kereteket. Ez azt jelenti, hogy a 11 kezdőjátékoson túl még 12-t nevezhet a vezetőedző, így a mérkőzés alakulásától függően nagyobb körből tudja kiválogatni cseréit.
  • A legfontosabb pedig az, hogy a téli átigazolások körüli korlátozásokat a minimumra csökkentik. Idén Pierre-Emerick Aubameyang illetve Philippe Coutinho a téli átigazolásával kiírta magát a tavaszi küzdelmekből a nemzetközi fronton. A következő szezontól kezdve azonban ez megszűnik. A csapatok korlátozástól mentesen be tudnak jelenteni HÁROM új játékost is a téli szünetben. Ez egyébként fel fogja forrósítani a téli átigazolási időszakokat is.