A Liverpool továbbjutásának öt kulcsa

Sokak számára egyáltalán nem volt meglepetés, hogy a két edzőklasszis csatájából Jürgen Klopp fog győztesként kijönni. A német mester korábban a Bundesligában is többször borsot tört Pep Guardiola orra alá.

András Pethő fényképe.

A játék képe az első mérkőzésen egyértelmű volt, de a sportskeeda.com gyűjtötte össze azt az öt adatot, amely alapján adja magát a liverpooliak sikere. Jürgen Klopp több, mint 10 év után helyezte vissza a legendás klubot Európa elitjébe, míg a Manchester City-nél be kell látniuk: még a klasszis edző és klasszis játékosok sem jelentenek automatikusan belépőt az elitbe.
  1. Trent Alexander-Arnold teljesítménye, aki végig kontroll alatt tartotta Leroy Sanét. Sané a visszavágón mindössze 5 sikeres cselig és csak 2 beadásig jutott. Ellenfele neve 7 párharcot is megnyert vele szemben, de egyébként is 13 labdát szerzett.
  2. Raheem Sterling rossz teljesítménye egykori csapata ellen. 2015 óta már nyolcszor játszott ellenük, de még sosem volt győztes csapat tagja (rendes játékidőben). Tegnap 63%-ban passzolt jól. Egy kulcspassz tudott adni, beadása nem volt.
  3. Még soha egyetlen angol csapat sem lőtt ennyi gólt egyetlen BL-szezonban. A liverpooliak már most 33-nál tartanak, az eddigi rekordot a Manchester United tartotta. Értelemszerűen Kloppék ezt még növelhetik idén.
  4. A Liverpool az első csapat, amelyik egy szezonban háromszor is le tudta győzni Pep Guardiola aktuális csapatát.
  5. Mohamed Salah már 50 gólban vette ki részét az idei szezonban. 39 gólnál és 11 gólpassznál tart.