Kialakult a negyeddöntő a Bajnokok Ligájában

Lezárultak a nyolcaddöntők a Bajnokok Ligájában. Nem ez volt a meglepetések köre.

Sok mindenkinek volt fogadkozni valója decemberben, amikor kisorsolták a nyolcaddöntők párosításait. Elsősorban a PSG illetve az angol csapatok reménykedtek abban, hogy majd ők képesek lesznek megtörni a spanyol hegemóniát. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez nem sikerült.

A PSG rutintalansága egyértelműen kijött a Real Madrid ellen, ahogyan a Chelsea sem tudott élni a komoly lehetőségeivel, így a visszavágó alakulása alapján simán esett ki a Barcelona ellen. Külön adalékot jelent a spanyol-angol párharcban, hogy a Sevilla okos játékkal ejtette ki a sokkal több pénzből és José Mourinhóval épülő Manchester Unitedet.

Ezzel együtt a negyeddöntőben ismét a spanyolok képviseltetik magukat a legnagyobb számban. A három spanyol mellett az angol és az olasz Liga is két együttessel várhatja a pénteki sorsolást. A Juventus végül behúzta a Tottenham ellen, míg a Róma nehezen, de érvényesítette a papírformát a Donyeck ellen. A két szenvedélyes edző, Pep Guardiola és Jürgen Klopp játékstílusát is csodálhatjuk majd a nyolc között: mind a City, mind a Liverpool tükörsimán jutott tovább.

Hogy teljes legyen a kör, a nyolcadik csapat is az egyik topligából érkezik. A német bajnok Bayern München élt a szerencsés sorsolás adta lehetőséggel. S bár az odavágón egyáltalán nem nyújtott meggyőző mezőnybeli teljesítményt, mégis összességében könnyen jutott tovább. Formálódó csapata pedig bárkire veszélyt jelenthet.

A sorsolást március 16-án 12 órától rendezik. A negyeddöntőre április 3/4-én illetve április 10/11-én kerül sor.

Élesedik a helyzet.