A Bundesligára építő svájciak diadala

Ugye ez a “hányan szerepeltek a keretből a Bajnokok Ligájában”, illetve “hányan lettek bajnokok” hivatkozás egyáltalán nem biztos, hogy az esélyt növeli egy ilyen túlzsúfolt szezon végén.

Frankreich - Schweiz im Ticker - EM 2021: Schweiz siegt im Elfmeterschießen  - FOCUS OnlineAztán végül hiába a sok világsztár a francia oldalon, mégis a svájciak örülhettek. Jobb futballal és megérdemelten. Ebben pedig a Bundesligában is szerepe van. A 26 svájci játékosból 13-an játszanak Németországban, egyenesen négyen a Borussia Mönchengladbachban: Yann Sommer, Nico Elvedi, Denis Zakaria és Breel Embolo. Frankfurtból utazott el az EB-re Steven Zuber, Djbril sow páros. Most már évek óta a Borussia Dortmundot erősíti Manuel Akanji, akinek jövőre a most még stuttgarti Gregor Kobel is csapattársa lesz. Yvon Mvogo elvileg a Lipcse játékosa.

Éppenséggel kiharcolta a BL-részvételt a Kevin Mbabu – Admir Mehmedi páros is a Wolfsburgnál. Ruben Varga Augsburgban, Edimilson Fernandes pedig a Mainzban játszik.

De a többiek közül is majdnem mindenki megfordult a Bundesligában, így a nagy sztárok: Shaqiri, Xkaha, Seferovic és Rodriguez is.

Schär a Hoffenheimben, Gavranovic a Schalkénál és a Mainznál fordult meg anno.