Uli Hoeneß börtönbe megy – A reakciók

Németország napok óta Uli Hoeneß perének lázában égett. A csütörtöki ítéletet követően rendkívül sok prominens személy mondta el véleményét a döntéssel szemben. Ezekből szemezgettünk.

Képtalálat a következőre: „uli hoeness adócsalás”

Heribert Bruchhagen (Eintracht Frankfurt): “Határtalanul sajnálom Ulit. Megrémít a gondolat, hogy ennyire súlyosan kell vezekelnie a hibáiért. Nagyon szomorú vagyok.”

Christoph Daum: “Én mint ember gondolok most Uli Hoeneßre és a családjára. Sok erőt kívánok nekik. Ez egy fordulópont az életében, melyet fel kell dolgozni. Minden jót kívánok neki!”

Dr. Reinhard Rauball (Dortmund, DFL): A bíróság egy alapos, jogállami eljárást követően hozta meg ítéletét. A törvényben lévő büntetési tételek alapján nem volt kizárt egy ilyen szankció. A német futballban elért érdemei továbbra is megmaradnak, még ha el is ismerte, hogy hibát követett el.”

Wolfgang Niersbach (DFB): “A DFB-nél minket is meglepett az a dimenzió, ahová az elmúlt napokban a nyilvánosság előtt eljutott ez az ügy. Uli Hoeneß érdemei a Bayern Münchennél és az egész német futballban ettől függetlenül megmaradnak.”

Horst Seehofer (bajor miniszterelnök): “Elsősorban magánemberként érintett meg, mivel a szabadságvesztés mindenki, így Uli Hoeneß számára is egy komoly következmény. Politikusként nem kívánom kommentálni.”

Sigmar Gabriel (gazdasági miniszter, kancellárhelyettes): “Működik a jogállam. Remélem, hogy az ítélet új erőt ad az adóelkerülés elleni küzdelemhez.”

Boris Becker: “Egyszerűen szomorú vagyok Uli Hoeneß miatt.”

Michel Dinzez (korábbi St. Pauli profi): “Uli Hoeneß 3,5 évre 27 millióért a büntetés-végrehajtásiakhoz igazolt.”