Ottmar Hitzfeld: Közel álltam a kiégéshez

Ottmar Hitzfeld a világbajnokságot követően visszavonult edzői pályafutásától, a Die Welt vasárnapi számának adott interjújában ismét beszélt karrierje nehéz pillanatairól.

Így 2004-es müncheni búcsújáról is: “A Bayernnél eltöltött hat év után közel álltam a kiégési szindrómához. Csak arra gondoltam: Szerencsére nem kaptunk ki. Pedig az öröm, az adrenalin, a motiváltság olyan fontos a profi sportban. Akkor gondoltam arra: valami nem stimmel velem” – mesélt a Generális a túlhajszoltságával és a rá nehezedő nyomással kapcsolatban a magazinnak.

Hitzfeldnek több alkalommal is felajánlották a Nationalelf kapitányi posztját; a 2004-es EB-t követően is. Ő azonban nem vállalta el a feladatot, hogy ő irányítsa a válogatottat a hazai világbajnokságon: “Nem lettem volna képes rá, hogy elvállaljam a feladatot. Nem volt erőm. És ha az egészségügyi előfeltételek hiányoznak, akkor teljesíteni sem lehet.”

A Generálist 2004-ben váltotta Felix Magath a Bayern kispadján. Az ő menesztését követően tért vissza 2007 legelején a bajorok padjára. Pályafutása legutóbbi hat évét pedig svájci szövetségi kapitányként töltötte.