Mivel kecsegtett Carlo Ancelotti a müncheni indulásnál?

Sorban jelennek meg a cikkek azzal kapcsolatban, miben változtatta meg az öltözői légkört Jupp Heynckes a Bayernnél. Érdekesek.

De még érdekesebb, ha visszaolvasunk a hasonló gyüjteményekre Carlo Ancelotti kezdésénél. Persze ott is voltak általános dolgok, mint támadófutballt erősíteni és klubhagyományokat tisztelni. Ezt ki-ki döntse, mennyiben valósult meg.

Viszont 2016 nyaráról volt két nagyon jellemzőváltozás, ami végül a bukáshoz vezethetett.

Kényelmes légkört teremteni a játékosoknak. Több szabadidő, nagyobb szabadság az edzések körüli tevékenységekben, evés-ivásban is. Ha akartak, elmehettek inni is a srácok. Előtte van Gaal és Guardiola is keménykezűség híve volt, Pepnél voltak mémek is, hogy detektívként követi a játékosokat, hogy este elmennek-e bulizni.  Az öltözői fegyelem mindenesetre megrogyott Ancelotti alatt, csúnya vége is lett, tulajdonképpen a csapat rangidőseivel rúgta össze a port.
Most úgy néz ki, hogy Heynckes is inkább a fegyelem pártjára áll. Mobiltilalom, közös étkezések, hosszabb közös edzések.
A játékosok is igénylik a fegyelmet, a pályán mindenképpen látni, elég csak a támadók védekezésbe való visszaállására gondolni, de úgy fest, hogy a pályán kívül is.

A másik pedig, amit olvasni lehet, ha visszalapozunk 2016 nyarára: Ancelotti mindenkitől elvárja a felelősségvállalást. Ez jól hangzik amúgy. Heynckesnél viszont ismét azt lehet látni, hogy világos hierarchiát képzel el a csapaton belül.