Miért gondoljuk, hogy aki drága és keresett, az automatikusan jó igazolás lenne?

Miért gondoljuk, hogy aki drága és keresett, az automatikusan jó igazolás lenne?

Költeni kell és építeni kell, ez nem kérdés. És nagyon is jól tette a Bayern München, hogy leigazolt olyanokat, mint Javi Martínez, Matthijs de Ligt vagy Lucas Hernandez. Ezek a figurák azonban – ha nem is szupersztárként, de – bejáratott játékosként érkeztek Münchenbe, ketten ráadásul világbajnokként.
Ugyanígy az előző évtized közepén voltak olyan igazolások, mint Arurto Vidal vagy Mats Hummels, akik nem rekordigazolásként, de tapasztalt játékosként érkeztek. És beváltak. ????
A Ribéry-Robben-féle igazolás az akkori értékviszonyok között is brutálisan kifizetődő volt. De megértem, hogy aligha lehetne most ilyet lépni, a Lewandowski-féle ingyenigazolás pedig nyilván kivételes bankrobbantás. Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember és szöveg
De ott van még Mario Gomez akkori rekordigazolása. Akit azért most nagyon sokan nagyon szívesen látnánk a sorainkban.
Tehát az én olvasatomban nem az problémás, hogy lemarad a csapat egy nyilvánvalóan túlárazott, egyelőre kiforratlan játékosról, akinél még kétséges, hogy hosszútávon is tartja-e lépést.
A problémás számomra, hogy nem nagyon látszanak a fenti figurákhoz hasonló lehetőségek. Azoknak az elmaradása miatt már aggódhatunk.Bár De Ligt a legjobb példa, hogy vannak a Bayernhez illő játékosok is a futballvilágban. És amikor ezek a fickók piacra kerülnek, na akkor kell most már tényleg könyörtelenül kinyitni a pénztárcát.