Még mindig csak nyakatekerten lehet vitatkozni Robert Lewandowski statisztikájával

Mókás volt a Bayern – Salzburg BL-meccs magyar közvetítésében, amikor az került elemzésre, hogy Robert Lewandowski az összgóljaihoz képest viszonylag keveset szerez a kieséses szakaszban.

Robert Lewandowski nets treble as Bayern Munich oust Salzburg to reach UEFA  Champions League quarter-finals | Bundesliga
1. Amely annyira “kevés”, hogy még így is több, mint amennyit Samuel Eto’o, David Trezeguet, Wayne Rooney, Kaká, Patrick Kluivert, Luiz Suarez, Robin van Persie, Rivaldo, Hernan Crespo vagy épp Arjen Robben a csoportmeccseket is beszámítva lőtt. Összehasonlíthatatlan pályafutások, de jól szemlélteti, melyik polcra kell helyeznünk Lewandowskit a XXI. század futballjában.
2. Talán nem a kieséses szakaszban szerez kevés gólt, hanem a csoportmeccsek során lő ennyire kiemelkedően sok gólt. Talán ennek elismerése közelebb lenne a valósághoz.
3. Értelemszerű, hogy egy-egy szezonban egy topcsapatnak fixen van hat meccse a csoportban – gyengébb csapatok ellen, míg a kieséses szakaszban lehet, hogy csak 2 meccs jut, az is gyakrabban nehéz csapatok ellen.
4. Kieséses szakaszban adott esetben mondjuk épp elég lehet egy gólt is lőni az üdvösséghez. Madridban, Manchesterben, Párizsban ilyenért ölni tudnánk.
5. A statisztikából nem von le semmit, ha vannak fontos meccsek, amikor épp nem ő, hanem más társa talál be. /Abba felesleges belemenni, hogy talán azért, mert őt hárman őrzik, addig egy-egy társa emiatt szabadon marad./
Szóval a gólok száma szikár adat.
És akárhogyan forgatjuk, Robert Lewandowski adatai rohadt jók. Pont.