Maradt némi tétje a Bayern számára is az utolsó BL-fordulónak

Nagy nehezen, de Kijevben is győzni tudott a Bayern München, így öt győzelemmel már öt forduló után biztossá vált, hogy csoportgyőztesként várhatja a Bajnokok Ligája kieséses szakaszát.

Free highlights: FC Barcelona vs. FC Bayern

Az utolsó fordulónak az lehet a tétje a Bayern München számára a Bajnokok Ligájában, hogy akár az Európa-Ligába is száműzheti a Barcelonát.

Tekintettel arra, hogy a Bayern München nem karitatív szervezet, így egy természetes versenytárs önmaga okozta válságának elmélyítése nemcsak a kieséses szakaszban, hanem az átigazolási sakktáblán is előnyt jelentene.

S mivel a Barcelona a válságát önmaga okozta, és felelőtlen túlvállalásával az elmúlt évtizedben a Bayern Münchennek versenyhátrányt okozott, az események ilyen alakulása igazságosnak is lenne tekinthető.

Természetesen a Bayern Münchennek Karácsonyig elsősorban az lesz a feladata, hogy az elmúlt hetek gyengébb teljesítményét feledtesse, egyútta lerázza magáról a COVID-oltásokkal kapcsolatbam végletekig feszített médianyomást. De mi lenne jobb megoldás erre, mint egy másik patinás élcsapat újbóli legyőzése.