Magath: A Bayern direkt fogja vissza magát

Érdekes teóriát fejtett ki Felix Magath a Bildnek adott interjújában. Szerinte nem véletlen a Bayern akadozó szezonkezdete, hiszen Uli Hoeneß-t sem szabad lebecsülni.

Image result for felix magath uli hoenessAmit látunk: a Bayernnél évek óta kérdéses, hogyan fog lezajlani a generációváltás. Régi játékosok mennek, új játékosok jönnek, nem is akármilyenek, de az egész alig akar összeállni. Drámai pont a szélsők kérdése, Franck Ribéry és Arjen Robben akkora szintet ütött meg az elmúlt évtizedben, hogy azt szinte lehetetlen lenne egy az egyben újraalkotni. Azonban még mindig megkerülhetetlennek bizonyulnak, újra és újra visszanyúlnak hozzájuk az edzők. Csapattársaik pedig képtelenek kibontakozni.

Ehhez párosul, hogy a kereten túl a megfelelő edző is kiemelten fontos. A Bayernnél erősködnek, hogy Niko Kovac volt az elsőszámú választásuk és mennyire elégedettek vele. Valójában nagyon kevesen vannak, akik szakmailag (hiszen emberileg rendkívül szimpatikus) elsődlegesen őt választották volna.

A Bayern jelenleg negyedik, a BL-ben is akadozik a gépezet. Ez már nem az a csapat, amelyiknél hazai pályán éveken át szinte garantált volt a kiütés. De egyelőre a koncepció sem látszik. Az akarat pedig jelenlét nélkül kevés.

Felvetődik a kérdés, megfelelően irányítják-e a klubot a vezetők. Lejárt-e esetleg az idejük? Képesek-e idomulni az új időkhöz? Felix Magath, a csapat egykori edzője a Bildnek adott interjújában ezt konkrétan elveti.

Szerinte a Bayernnek inkább rosszat tett a hazai dominancia, ahogyan az is, hogy általában már az őszt is meghúzták. A helyzet hátterében mindinkább azt látja, hogy Uli Hoeneß és társai felismerték a saját érdekeiket és inkább visszafogják magukat, így izgalmasabbá téve a bajnokságot. Szerinte így a Bajnokok Ligájában is jobb teljesítményre lehetnek majd képesek.

„Tudom, hogy ez egy bátor feltételezés, de ne becsüljék alá Uli Hoeneßt. Ő nagyon okos” – mondta Magath.